Terug naar overzicht

Kalender UCI MTB-wereldbeker 2017

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de wereldbeker en de wereldkampioenschappen mountainbiken 2017, presented by Shimano. Ontdek alle veranderingen in de regels voor de downhill-competitie van dit jaar om het aantal deelnemers tijdens de raceweekenden te beperken.

Volgens het huidige schema zijn er zes ronden voor XCO en zeven voor DH. Het wereldkampioenschap marathon wordt in juni in Duitsland georganiseerd en de wereldkampioenschappen MTB trekken tegen het einde van het wereldbekerseizoen naar Cairns (Australië) met een volledig programma XCO-, XCE- en DH-races in één show.

Hieronder vind je een overzicht van alle races op een rij.
·       29-30 april: (DHI) Lourdes, Frankrijk
·       20-21 mei: (XCO) Nové Mesto, Tsjechië
·       27-28 mei: (XCO) Albstadt, Duitsland
·       3-4 juni: (DHI) Fort William, Schotland
·       10-11 juni: (DHI) Leogang, Oostenrijk
·       24-25 juni: (Marathon) UCI wereldkampioenschap marathon, Singen, Duitsland
·       1-2 juli (XCO/DHI) Vallnord, Andorra
·       8-9 juli: (XCO/DHI) Lenzerheide, Zwitserland
·       5-6 augustus: (XCO/DHI) Mont-Sainte-Anne, Canada
·       26-27 augustus: (XCO/DHI) Val di Sole, Italië
·       5-10 september: (XCO/DHI) UCI wereldkampioenschap, Cairns, Australië

Kom ons bezoeken bij de Shimano-truck

Onze grote blauwe Shimano-truck zal op alle wereldbekerevenementen aanwezig zijn. Kom even langs voor een praatje en een kop koffie, maak een coole foto in onze fotobooth of krijg een van de toffe goodies die we hebben liggen! 

Teams en mountainbikers, gesponsord door Shimano

Alle renners maken deel uit van een groter geheel. Ze delen allemaal dezelfde passie. De passie voor 2 wielen, de passie om zo snel mogelijk te fietsen van start tot finish. En winnen is niet het enige waar het om draait. Dag in dag uit buiten kunnen zijn is ook belangrijk. Fietsen, nog beter worden, elke dag weer.

Shimano wil mountainbikers steunen bij hun uitdaging: elke dag weer trainen om nog beter te worden. En doordat wij doen wat we het best kunnen, zijn de profrenners in staat om te doen wat zij het best kunnen. Snel fietsen, nog sneller dan hun tegenstanders. We beschouwen onszelf als het hart, de longen en benen van de fiets. Bij Shimano zorgen we ervoor dat onze onderdelen in de allerbeste conditie zijn. Niet alleen bij het begin van het seizoen, maar tijdens iedere rit. Zowel tijdens lange trainingsritten, supersnelle sprints, krankzinnige afdalingen en steile beklimmingen. We zijn er voor de profs. We ondersteunen hen bij elke pedaaltrap.

We zijn er trots op dat we zoveel verschillende profrenners kunnen steunen. Van overal in de wereld, in elke discipline, racen de renners met Shimano! #RideShimano.

Ontdek alle gesponsorde teams en renners voor 2017 op weraceshimano.com!

Nieuwe DH-regelgeving

Om de integriteit van het parcours beter te bewaren en hiermee de kwaliteit van de wedstrijd, heeft het UCI Management Committee de volgende wijzigingen vastgelegd voor de Downhill-evenementen van de UCI wereldbeker mountainbiken, presented by Shimano:

• Het aantal renners beperken door het aantal punten dat nodig is om deel te nemen, te verhogen (van 30 naar 40 punten);
• Het aantal renners beperken dat deelneemt aan de finale (15 Women Elite en 20 Juniors);
• De organisatie van een afzonderlijk DHI Women Junior evenement.

Je kunt elke ronde van de 2017 UCI MTB World Cup live volgen op Red Bull TV.

Gerelateerd artikel