Terug naar overzicht

5 tips voor woon-werkverkeer met de e-bike

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je ervoor kiest om naar je werk te reizen met de e-bike. Het is niet alleen milieuvriendelijk, je bespaart ook op benzinegeld en blijft bovendien in goede conditie.

Extra calorieën verbranden voordat je op maandagmorgen weer plaatsneemt achter je pc, dat klinkt goed toch? Shimano STEPS CITY maakt dit voor jou mogelijk. Met een e-bike kom je fris en fruitig aan op je werk.

1. VIND EEN FIETS DIE VOLDOET AAN JE WENSEN

Shimano STEPS CITY biedt voor elk wat wils. We werken samen met merken en partners die fietsen bieden die voldoen aan al je behoeften en rijstijlen, inclusief opties als frames met lage instap, geïntegreerd licht, elektronisch schakelen, opbergruimte voor accessoires en meer. Bezoek onze STEPS CITY Brands pagina voor meer informatie. Met een bereik van meer dan 80 km met één keer opladen is Shimano STEPS de intelligente, stille en eenvoudige e-bike oplossing bij uitstek. Dankzij 3 Power Assist Modes selecteer je de ondersteuning die je nodig hebt. 

2. VIND JOUW UITRUSTING

De Shimano Transit Collection biedt hoofd tot teen-bedekking in alle weersomstandigheden, waarbij technologie-gestuurde prestaties en minimalistische urban stijlen samenkomen. Voor optimale veiligheid als het schemerig is biedt de Shimano Transit collectie Disrecte Reflectively in de Explorer Line. Met Shimano Transit ga je rechtstreeks van je fiets naar je bureau! Zorg vooral ook dat je een comfortabele helm hebt. Onze vrienden bij Lazer hebben de Lazer Street+ Urban Protection ontwikkeld waardoor je veilig maar ook stijlvol blijft. 

3. PLAN JE ROUTE

Als je voor het eerst naar je werk gaat met de e-bike is het altijd handig om van tevoren een aantal routes uit te proberen. Test route-opties in het weekend en houd bij hoe lang je erover doet. Wellicht ontdek je een hele leuke route, en dan is dat ook die paar extra meters wel waard. Contacteer een collega-fietser voor tips of bekijk Strava Heat Maps als referentie voor je route. Afhankelijk van het verkeer in de buurt is reizen met een e-bike soms de snelste optie! 

4. BEREID JE GOED VOOR. VERGEET OOK DE DETAILS NIET!

Naast de juiste fiets, uitrusting en route zijn er nog enkele andere dingen die je moet controleren voordat je de weg opgaat. Hoewel je STEPS-accu meer dan 80 km kan rijden met één enkele oplaadbeurt, moet je er wel voor zorgen dat je accu opgeladen is en klaar voor gebruik. Als je op je werk aankomt, is het handig als je een plekje hebt om hem te stallen. Vraag aan je werkgever of er opties beschikbaar zijn voor het parkeren van jouw e-bike. Misschien moet je een goed slot kopen om je fiets veilig te stallen.

5. LAST BUT NOT LEAST, BLIJF VEILIG!

Neem altijd lampjes mee zodat je zichtbaar bent voor automobilisten, vroeg in de ochtend of laat in de avond. Ken de verkeersregels, neem je verantwoordelijkheid als fietser en geniet van de rit! 

Gerelateerd artikel