Terug naar overzicht

Blik achter de schermen bij het ontwikkelen van de nieuwe XTR

Laten we eerlijk zijn, wij mountainbikers zijn materiaal freaks. We zijn constant bezig met onze bikes, tunen ze, upgraden ze, of…tja, repareren ze. In de loop van de tijd worden we beter, sterker, rijden meer en verder en qua skills staan we ook niet still. Mountainbiken is een passie, gevoed door die verbeteringen, de natuur, de skills en die lekkere trails. De geschiedenis van Shimano’s XTR gaat ver terug en weerspiegeld die passie. Het was, is en zal altijd voor rijders en door rijders worden ontwikkeld. Voor die nieuwe XTR op jouw fiets terecht komt, is het door en door getest. Op allerlei types terrein, door allerlei soorten rijders. Een blik achter de schermen.

Emil Lindgren is een van onze rijders die een rol speelt als testrijder. Met zijn jarenlange ervaring als top mountainbiker en zijn skills voorziet hij ons van feedback en ideeën voor nieuwe producten.

De ontwikkeling van die nieuwe producten is een lang proces met veel verschillende fases. Het begint met wat onze rijders en partners willen. Die input wordt gebruikt bij het opstellen van vereisten en ook in het uiteindelijke testen ervan. Zeker voor mountainbike onderdelen is er geen vervangen voor praktijktests. Noem het een zero-tolerance beleid; al onze prototypes worden genadeloos behandeld op de trails.

Onze test rijders zijn mountainbike verslaafd. Ze wonen verspreid over de wereld en zijn actief in verschillende disciplines. Onze XTR groep is het beste van het beste, ontwikkeld met racen voorop. XTR moet dus wel door en door getest worden voordat het in de winkels komt. 

Ingenieurs werken aan een prototype van de Scylence naaf met de Micro Spline bevestiging.

Op verschillende momenten in de ontwikkeling van een nieuwe groep halen we iedereen bij elkaar. Ingenieurs en rijders steken de koppen bij elkaar en gaan aan de slag om elkaar van feedback te voorzien. Er kunnen snelle aanpassingen worden gedaan die vervolgens door de rijders direct getest worden. Al die partijen bij elkaar leid soms tot verrassende ontdekkingen. Zo was er jaren geleden een volledig stille shifter ontwikkeld. Bij de rijders viel dit niet in goede aarde; zij wilden feedback voelen en horen wanneer ze schakelden. Een goed idee bleek in de praktijk minder uit te pakken en het ontwerp werd aangepast. De 9100 shifter is verder verfijnd.

‘click’ on shifting, as well as one which could be felt by the rider. Our newest shifter has improved rider feedback even further.

Voor ons mountainbikers zijn remmen heilig. Ze zijn onmisbaar om controle te houden. Het gevoel van de rem is essentieel. Geen sponzig gevoel, maar een strakke, goede feedback van de rem. In de nieuwe hendel zijn flinke verbeteringen doorgevoerd waardoor hij met zijn twee contactpunten op het stuur superstijf is. Het resulteert in een superstrakke rem waar iedere speling weg is. Alle kracht gaat richting de klauw en het gevoel is super. Hoewel sommige zaken prima in een lab kunnen worden gemeten, is juist dat gevoel moeilijk te meten. En daarbij zijn onze test rijders van enorm belang. Getest in het lab, geperfectioneerd op de trail.

Soms zijn vrij ruwe methodes prima geschikt om een snelle aanpassing te maken aan prototypes. De definitieve wijzigingen worden later uitgewerkt, maar door het concept in het veld te proberen wordt veel tijd bespaard.

Het is altijd lachen op de luchthaven met alles wat in de tassen zit van onze ingenieurs.

Een prototype van een XTR 9100 shifter.

Jaren later is hij er, onze nieuwe XTR groep. We hebben ontelbare uren gemaakt bij het ontwerpen, ontwikkelen en testen van de groep. Het testen op trails wereldwijd, terug naar de tekentafel en weer de trails op om die laatste wijzigingen te beoordelen. Wat er nu ligt is het resultaat van al die jaren werk, gecombineerd met de know-how die we al hadden. De nieuwe XTR is de ultieme mountainbike groep. Wij gaan weer aan de slag in het lab. Maar nu eerst de trails op.

Een prototype cassette.

Gerelateerd artikel