Terug naar overzicht

De toekomst zag er nog nooit zo licht uit

Een nieuwe reeks SHIMANO-zonnebrillen is een goede reden om weer enthousiast te worden over zomerse ritten. Maar met de introductie van RIDESCAPE wordt de lat hoger gelegd voor technische brillen die je rit zichtbaar verbeteren. De vijf scène-specifieke lenzen (weg, grind, pad, nacht, extra zonnig) zijn wetenschappelijk afgestemd om kleuren te benadrukken en de objecten en oppervlakken die uniek zijn voor elke rijomgeving te benadrukken, waardoor een ongeëvenaard zicht ontstaat dat moet worden ervaren om te geloven.

Behalve dat ze scène-specifiek zijn, hebben de lenzen een lichtgewicht en ultra helder polyamidesubstraat. Dit maakt ze comfortabel voor dagelijks gebruik en resulteert in een scherper zicht in vergelijking met traditionele polycarbonaat lenzen. Zo wordt u tijdens het rijden minder afgeleid, waardoor u zich comfortabeler en zelfverzekerder voelt op de weg of paden.

Scène-specifieke lenzen

Als je er echt naar op zoek gaat, zul je de specifieke uitdagingen zien die verschillende soorten ritten voor je opleveren. We hebben het niet over hellingen of tegenwind, maar over de dingen waarop jij je moet concentreren. Het wegdek, het verkeer, de toestand van de paden en obstakels. Details die u niet wilt missen. Deze details hebben verschillende contrasten, kleuren en je omgeving heeft meestal ook een andere ‘hoofdtoon’. Daarom hebben we vijf verschillende scène-specifieke RIDESCAPE-lenzen ontwikkeld, die elk hun eigen doel dienen.

Ridescape ES

Voor die dagen dat de zon schijnt en voor rijders in warmere klimaten die veel extra zonnige ritten krijgen. Het heeft een hoge reflectiviteitswaarde, waardoor fel licht en reflecties buiten worden gehouden, waardoor u veranderingen in de grijstinten (wegdek) kunt herkennen.

Ridescape RD

Dit zijn de allround RIDESCAPE-lenzen. Gemaakt om optimaal te werken in zonnige omstandigheden op de weg om gekleurde objecten op het asfalt/wegdek te versterken en harde en felle lichten te filteren. De RD houdt uw ogen koel en uw zicht scherp, zodat u details op het wegdek kunt zien, zodat u zich kunt concentreren en kunt genieten van uw rit.

Ridescape GR

Bij gravelritten draait alles om avontuur, maar ook al ga je misschien wat minder hard, je wilt die kuilen, wortels en stenen toch op tijd zien. De GR-lens is afgestemd op de aardetinten van grindoppervlakken en helpt je om de subtiele overgangen tussen grind, vuil en bestrating beter te detecteren.

Ridescape OR

Reageren op obstakels, objecten en een koerswijziging in een fractie van een seconde is waar het bij het bedwingen van de trails om gaat. Omdat offroad-kleuren verschillen van het weglandschap, filtert de OR minder licht. Op die bosritten waar het licht snel verandert, zal geen wortel of rots onzichtbaar blijven.

Ridescape CL

Rijden bij bewolkt of weinig licht is al lastig genoeg. De CL laat zoveel mogelijk licht binnen en minimaliseert tegelijkertijd storende verblinding. Het versterkt donkere tinten en geeft je dat extra vertrouwen wanneer je de weg op gaat in uitdagende weersomstandigheden.

Nieuwe tinten

Naast de scène specifieke lenzen heeft SHIMANO ook zijn assortiment hoogwaardige zonnebrillen vernieuwd. De gloednieuwe S-Phyre R is duidelijk de keuze van de professional. Deze tinten zijn ultralicht dankzij de polyamide lenzen en met een supercomfortabele en gripvaste pasvorm. Door te wisselen tussen vier verschillende RIDESCAPE-lenzen en montuurkleuren te kiezen, kun je je zicht en je uiterlijk op een heel persoonlijke manier verfijnen.

Ook nieuw is de Aerolite Panorama die nog meer biedt. Dit aerodynamische randloze model wikkelt zich om je gezicht en biedt een beschermend gezichtsveld. Het is compatibel met ES- en RD RIDESCAPE-lenzen.

Midden op de weg hoeft niet saai te zijn. SHIMANO lanceert het Equinox4-model met halve velg. De agressieve vormgeving springt niet alleen in het oog, het maakt deze zonnebril extra stijf en stevig. Ze zijn compatibel met Road en Off-Road RIDESCAPE-lenzen, dus als je een rijder bent die van snelheid en vuil houdt, is de Equinox4 gemaakt voor jou.

Last but not least is de Technium vormgegeven en ontwikkeld voor de trails. Het heeft een stevig full-frame ontwerp en is compatibel met RIDESCAPE Gravel- en Off Road-specifieke RI-DESCAPE-lenzen. Deze slechte jongen zal de aandacht trekken en ervoor zorgen dat je geen enkel detail mist terwijl je over de paden of paden bombardeert.

Ervaar RIDESCAPE

Met deze uitgebreide make-over van het assortiment zonnebrillen en lenzen geeft SHIMANO antwoord op de roep om persoonlijk maatwerk in 2021. Rijders willen hun persoonlijke look laten zien terwijl ze weten dat ze het scherpst mogelijke zicht hebben. RIDESCAPE combineert stijl met wetenschap. Vind hier jouw dichtsbijzijnde SHIMANO dealer en ervaar het verschil dat een goed doordachte zonnebril met scènespecifieke lenzen kan maken voor uw volgende rit. Zie meer, rij zeker. RIDESCAPE