Terug naar overzicht

PRO offroad zadels: de power om verder te gaan

Met de nieuwe PRO offroad zadels GRIFFON, TURNIX en VOLTURE, het speciale zadel voor e-mountainbikes, kun je niet wachten tot je de trails weer op gaat.

Precies op tijd voor het winterseizoen heeft PRO drie nieuwe zadels speciaal voor offroad aan de sterke line-up toegevoegd. Twee daarvan, de GRIFFON en de TURNIX, zijn offroad-versies van onze populaire zadels voor op de weg. Het derde model is de VOLTURE, een zadel speciaal voor e-mountainbikes. Alle drie zijn ze ontwikkeld voor prestaties én comfort, zodat jij alles uit je rit kunt halen.

GRIFFON EN TURNIX

KWESTIE VAN VORM
We hebben de neus verbreed voor meer ondersteuning bij moeilijke, steile klimmetjes. De anatomische gleuf in het midden van het zadel verlaagt de druk.

De GRIFFON heeft een vlakker profiel met een smaller achterdeel. De zijkanten zijn verdiept voor minder flexibele rijders die meer heen en weer bewegen op het zadel.

Het profiel van de TURNIX is ronder en heeft een bredere achterkant voor meer flexibele rijders die minder bewegen. Beide zadels zijn leverbaar in drie breedtes: 132 mm, 142 mm en 152 mm.

 

MET ZORG GEKOZEN MATERIALEN

De PU-bovenlaag biedt veel grip en houdt jou op je plek als je kracht zet op de pedalen. Ter bescherming zijn de zijkanten afgewerkt met PU.

Onder de bovenlaag zit schokabsorberende, waterdichte en zeer lichtgewicht EVA-vulling. Hierdoor zijn de zadels licht: 216 gram voor de GRIFFON en 222 gram voor de TURNIX.

De carbon versterkte basis is ontworpen voor optimale krachtoverdracht. De inox zadelrails kunnen tegen alle weersomstandigheden.

Bovendien hebben we de zadelbasis voorzien van bevestigingspunten voor je favoriete accessoires, zoals een wedstrijdplaatje, een actiecamera of een spatbord tegen modder.

VOLTURE SPECIAAL VOOR E-MTB

Mountainbikers die op een e-bike rijden, komen minder uit het zadel. Voor hen is comfort dus extra belangrijk. PRO VOLTURE, met een gewicht van slechts 235 gram, zit niet alleen comfortabel, ook verbetert het je technische skills en prestaties. En dat is altijd prettig als je door ruig terrein ploegt.

 

De anatomische gleuf in het midden van het zadel verlaagt de druk aanzienlijk.  Voor optimaal comfort is de vulling op strategische plekken dikker. De PU-bovenlaag biedt veel grip en houdt jou op je plek. De afwerking met PU aan de zijkanten zorgt voor meer bescherming. De bredere neus geeft je extra steun op hellingen. De carbon versterkte basis zorgt voor meer comfort, stabiliteit en controle, vooral op technisch terrein. Het hogere achterdeel voor betere krachtoverbrenging is speciaal ontworpen voor de unieke wensen van e-bikegebruikers.

Leverbaar in 142 mm en 152 mm.

ZADELSELECTOR

Weet je niet zeker welk zadel voldoet aan jouw specifieke behoeften? Ga naar de PRO zadelselector voor deskundig advies. Je hoeft niet meer te gokken en vindt direct het perfecte zadel waarmee jij urenlang comfortabel door het bos kunt fietsen.

Gerelateerd artikel