Terug naar overzicht

Shimano presenteert high-performance RC5-schoen voor de weg

Comfort en efficiency staan centraal bij Shimano's lichte, high-performance RC5 schoen voor de weg. Ontworpen voor maximale krachtoverdracht, met het draagcomfort van een pantoffel.

Er wordt wel gezegd dat ‘vorm de functie volgt’. Onze nieuwe RC5 high-performance fietsschoen voor de weg is daar een perfect voorbeeld van. We wilden de ideale wegschoen maken voor uiteenlopende soorten ritten, van een gezellig stukje fietsen tot wedstrijden. Hij moest efficiënt zijn en de kracht perfect overbrengen, zodat de energie vanuit je voet rechtstreeks wordt omgezet in snelheid. Ook moet hij zo comfortabel zitten dat je tot en met de laatste pedaalslag geniet van je lange ritten.

FUNCTIE

Tussenzool zonder naden
We zijn begonnen met een tussenzool zonder naden, voor een nieuwe pasvorm, stabiliteit, stijfheid en lichtgewicht performance. Dankzij deze tussenzool is de afstand tussen de voet en het pedaal minimaal. Daardoor zit de voet stabiel op het pedaal en wordt de kracht maximaal en efficiënt overgebracht. En dat merk je aan de prestaties. Je voelt dat je directer pedaalcontact hebt. We hebben meer carbon gebruikt voor de lichte, met carbonfiber versterkte nylon zool, wat de krachtoverbrenging heeft verbeterd. Dat ervaar jij als een 'stevig gevoel’ als je trapt. 

In combinatie met de BOA L6-draaisluiting met draadgeleider voor nauwkeurige fijnafstelling zitten deze schoenen nóg lekkerder en trap je nog efficiënter en comfortabeler. Draai gewoon aan de knop tot de schoen zit als een pantoffel.

Shimano Dynalast
Door de Shimano Dynalast-technologie met geoptimaliseerde ergonomische positie van het teengedeelte heb je meer bewegingsruimte. En dat zorgt voor een soepelere, efficiëntere opwaartse beweging. Wat jij daarvan merkt, is dat je pedaalslag comfortabeler en natuurlijker is. Doordat je efficiënter trapt, gaat er minder energie verloren. Dat voel je vooral als de kilometers gaan tellen.

Speciale leest voor vrouwen
Voor de vrouwenlijn van de RC5 wegschoenen hebben we een speciale damesleest gemaakt met een unieke gebogen vorm aan de bovenkant van de schoen voor de tenen en de hiel. Als je ze aantrekt, voelt het alsof de schoen voor jouw voet is gemaakt. En hoe comfortabeler de schoen, hoe verder jij fietst.

VORM

Het bovenwerk van de RC5 omgeeft de voet rondom. Het ondersteunt alle functies van deze geavanceerde schoen zonder voelbare naden en daardoor zit de schoen als een pantoffel. Bovendien zit het doordachte ontwerp goed bij veel meer voetvormen.

Het bovenmateriaal bestaat uit mesh/TPU/synthetisch composietleer om de pasvorm en het comfort van de schoen verder te verbeteren. De schoen ademt beter – prettig voor warme zomerdagen.

Wat heeft RC5

Dankzij de complexe combinatie van vorm en functie is de RC5 bijzonder licht: 250 g (maat 42), maar met een hoge stijfheidsscore van 8 (uit 12). Een optimale balans dus tussen stijfheid en comfort. Door het design van de schoen is het schoenplaatje nog beter af te stellen op jouw geometrie en rijstijl. Als je de RC5-schoenen combineert met de Shimano PD-R7000 racefietspedalen, profiteer je optimaal van alle voordelen.

Verkrijgbare maten en kleuren

•  Dames: 36-44, marineblauw & wit 
•  Mannen: 36-50, Shimano-blauw & wit