Terug naar overzicht

De fietsen van de UCI MTB WK 2018

Welkom in de snoepwinkel. Kies jouw favoriet. In de dagen voor de UCI MTB wereldkampioenschappen 2018 in Lenzerheide zien we de ene na de andere nieuws fiets voorbijkomen. We stuurden een fotograaf naar onze gesponsorde teams om de fietsen van onze gesponsorde renners vast te leggen. Ze zijn er klaar voor!

📷 Irmo Keizer

GT Fury - Wyn Masters

Wyn rijdt dit WK met een gepersonaliseerde zwart en zilver geschilderde GT Fury met een volledige Shimano SAINT-groepset. Hij kiest voor een 165mm crankset met een 36T kettingblad en een 11-25 cassette. Hij remt met 203mm rotors.

 

Cannondale Scalpel-Si - Maxime Marotte

Maxime's fiets is opgebouwd met de volledig nieuwe XTR M9100-groepset. Hij rijdt de M9120mm crankset met een 36T kettingblad. De cassette is 10-51, met de grootste optie die de nieuwe XTR biedt qua bereik. De 180mm aan de voorkant geeft 'm maximale remkracht en controle op het parcours.

 

Saracen Myst - Danny Hart

Danny kiest de M9020-remmen op zijn Saracen Myst. Hart kiest voor een 165mm crankset met een 36T ketting en een 11-25 cassette. Zijn remmen zijn uitgerust met 203mm rotors.

 

Canyon Lux - Mathieu van der Poel

Van der Poel's speciaal in de Nederlandse kleuren geverfde Lux is volledig uitgerust met de nieuwe XTR M9100 groepset. Ook Mathieu kiest voor een 34T kettingblad met 10-51 cassette. Aan de achterkant heeft-ie de nieuwe Scylence-naaf, die zorgt voor minder geluid.

 

GT Fury - Martin Maes

De winnaar van de laatste MTB World Cup vorige week, Martin Maes, heeft een Belgisch gekleurde GT Fury, uitgerust meteen volledige Shimano SAINT-groepset, meegenomen naar Lenzerheide. Hij heeft een 165mm crankset met een 36T kettingblad en een 11-25 cassette. Hij remt met 203mm rotors.

 

Santa Cruz V10 29 - Loris Vergier

Vergier's Santa Crus V10 29 heeft M9020 remhendels die in verbinding staan met de SAINT-calipers. Zijn drivetrain bestaat volledig uit Shimano SAINT met 165mm, 36T kettingblad voor en een 11-21 cassette aan de achterkant.

 

Transition TR11 - Tahnee Seagrave

Na het winnen van drie MTB World Cups dit jaar, gaat Tahnee Seagrave met een gloednieuw geschilderde Transition TR11 voor haar grootste doel dit jaar, de regenboogtrui. Naast de volledige SAINT-groepset, gebruikt ze het PRO Bikegear Tharsis 9.8-stuur, -stuurpen en -zadelpen om de beste prestaties neer te zetten.

 

Mondraker Summun - Brook MacDonald

Naast de SAINT-groepset kiest Brook voor de gloednieuwe Shimano SAINT-pedalen (PD-M820). De Bull Dog is weer op snelheid en gaat voor een plek op het WK-podium.

 

Kross Earth - Maja Włoszczowska

Maja's Kross Earth is helemaal uitgerust met de nieuwe Shimano XTR-groepset. Maja is erg blij met het bereik van de nieuwe cassette en gebruikt de 10-51 achter. Het 32T voorblad en de XTR-pedalen maken de XTR-drivetrain compleet.

 

Torpado Matador - Gerhard Kerschbaumer

Gerry's Torpado Matador is nóg mooier gemaakt met de nieuwe XTR M9100. Hij rijdt met een 36T voorblad en de 10-51 cassette setup, zoals de meeste cross country-rijders doen die met XTR rijden.

 

Santa Cruz V10 29 - Greg Minnaar

Natuurlijk staan de kleuren van zijn speciaal geverfde Santa Cruz voor de Zuid-Afrikaanse vlag. Voor de remkracht gebruikt Greg zijn 4-piston SAINT-calipers met metalen remblokken.

 

Giant Glory Advanced - Marcelo Gutierrez

De machine van de zevenvoudig nationaal downhillkampioen van Colombia heeft de Shimano SAINT-drivetrain, -remmen, PRO-cockpit en -zadelpen.

 

Pivot Firebird 29 - Ed Masters

De Nieuw-Zeelander rijdt met de volledige SAINT-groep met 203mm rotors en metalen remblokken. Zijn AM9-schoenen klikken in de retro DX-pedalen, Een beetje ouderwets van deze Kiwi, als je het ons vraagt. ;)

Gerelateerd artikel