Terug naar overzicht

De fietsen van de Tour de France 2018

De Tour de France is altijd het ideale podium geweest om nieuwe componenten en fietsen te showen. In de aanloop naar de Grand Départ in de Vendée presenteerden verschillende teams hun nieuwe materiaal en natuurlijk was Shimano er ook om van dichtbij te zien hoe de teams nieuwe innovaties en andere verbeteringen in de fietsen hebben toegepast.

BMC Teammachine SLR01

Dit oogstrelende antraciete frame, met prachtige gouden accenten, kan maar bij één man horen: Greg Van Avermaet. De nieuwe DURA-ACE R9150 groepset is perfect voor Greg, omdat de unieke asymmetrische vierarmige constructie en de brede Hollowtech II-arm zorgen voor de optimale krachtoverbrenging en explosiviteit op de fiets. DURA-ACE-velgremmen zorgen voor nauwkeurige remkracht en voegen, zeker in combinatie met de DURA-ACE C60 carbonnen wielen, elegantie en flair toe aan de fiets.

 

Pinarello Dogma F10

Shimano en Pinarello hebben opnieuw samengewerkt om Team Sky het beste van het beste te geven: Geraint Thomas’ Dogma F10 is een waar symbool van dominantie. Van de verbeterde controle met de DURA-ACE Di2 R9150 dual levers en de geüpdate SW-R9150 Satellite Shifter, tot de ongeëvenaarde precisie van de achterderailleur, met elk component wordt geprobeerd het ultieme in controle en prestaties te bereiken. De nieuwe onderbuis bespaart 0.8 seconden per kilometer in vergelijking met de Dogma F8, wat 2 minuten op 150 kilometer betekent! ‘G’ heeft zijn vorm al laten zien in de Dauphiné Libéré, nu kan niets hem meer tegenhouden in de Tour de France 2018.

 

Scott Addict RC

Glad, krachtig en effectief: dit zijn woorden die Adam Yates’ Scott Addict RC met DURA-ACE Di2 R9150 perfect beschrijven. Elke component van de DURA-ACE drivetrain, ontworpen met decennia aan ervaring, werken harmonieus samen om de beste resultaten voor de beste wielrenners te bereiken. Adam kiest voor de DURA-ACE velgremmen om gewicht te besparen en de bergen aan te vallen met snelheid en flexibiliteit. De opnieuw ontworpen remkappen zorgen voor een betere ergonomie en met de nieuwe Satellite Shifter (SW-R9150) kan Adam schakelen terwijl hij met de handen op het stuur rijdt. Dit zorgt voor optimaal vertrouwen en de mogelijkheid tot snel handelen, zodat hij al zijn energie kan focussen op de veeleisende beklimmingen in deze Tour.

 

Specialized S-Works Venge

Meer dan 1.000 uur testen in de windtunnel heeft geresulteerd in de nieuwe S-Works Venge, een aerodynamisch beest van een fiets. Met de in het oog springende cockpit met het PRO Aero-stuur vlieg je tegen de wind in. Shimano heeft opnieuw gekeken naar de DURA-ACE R9170-schijfremmen met de Ice Freeza-technologie om weerstand tegen te gaan en de remcapaciteit te verbeteren, zodat elk component is ontworpen om Team BORA-HansGrohe het beste te geven. Een geweldig modern kleurenschema maakt het werk af.

 

Trek Madone SLR 9 Disc

Trek’s nieuwe Madone SLR 9 is de perfecte combinatie van aerodynamica, lichtgewicht en behandeling. Natuurlijk is alleen het beste goed genoeg voor deze volbloed racer; dus is-ie uitgerust met de volledig Shimano DURA-ACE Di2, inclusief schijfremmen die zorgen voor veilig en stabiel remmen in alle omstandigheden – en op elke ondergrond – die de renners tegen kunnen komen in Frankrijk. De Hollowtech II-crankarm is een ideale vriend voor de grote, stijve onderbuis. Alles aan de fiets is klaar om de benen het werk te laten doen.

Gerelateerd artikel