Terug naar overzicht

Doorgewinterde fietsers

Zodra de winter zijn intrede doet, wil je je goed beschermen. Shimano heeft daar alles voor in huis.

De juiste kleding

De Schotse komiek Billy Connoly zei ooit: "Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel." Iedere mountainbiker of veldrijder – en iedereen die ooit in Schotland is geweest ook trouwens – weet hoeveel waarheid er in deze bewering schuilt. Vooral nu de herfst winterse trekjes begint te vertonen. 

Als recreant die dit seizoen vol enthousiaste is begonnen, heb je waarschijnlijk alleen nog maar met lekker weer gefietst. Maar nu het koud en guur wordt en de wind je vingers, gezicht en armen verstijft, verdwijnt je enthousiasme waarschijnlijk als sneeuw voor de zon. En je fiets komt steeds minder uit de schuur. Hoe je dat kunt voorkomen? Bescherm je tegen de elementen en zorg dat je lekker warm blijft.

Shimano heeft alles om je hele lichaam te beschermen met de juiste kleding. Arm-, been- en nekwarmers van geruwde fleece of van Breath Hyper-materiaal. Met de Breath Hyper-producten van Shimano blijf je heerlijk warm doordat je bloed beter naar je handen en voeten blijft stromen. En ze voeren transpiratievocht af van de huid, zodat je het niet koud krijgt door het afkoelende effect van zweet. 

Bescherming van je handen is een must

Met koude handen is het lastig schakelen en remmen. Zorg er daarom altijd voor dat je handen goed beschermd zijn. Je hebt je handen niet alleen nodig als je een trail afdendert, maar ook als je je fiets op je nek door de modder naar boven moet zeulen.

Handschoenen absorberen alle schokken zodat ze je schouders en nek niet meer bereiken. Als je valt – en dat overkomt de beste –, ben je blij dat je handschoenen aan hebt. In een reflex probeer je met je handen je val te breken en die vangen dan de grootste schok op. Zonder handschoenen haal je je handen open aan stenen en takken. Je kunt het vuile werk beter laten opknappen door je handschoenen, want die kun je gewoon vervangen.

Windbreak Gloves | Extreme Winter Gloves

Waarmee?

Shimano heeft voor iedere beginnende of ervaren MTB'er of veldrijder de geschikte handschoen. Bijvoorbeeld de Thin Windbreak handschoenen voor koude en winderige omstandigheden. Deze ultieme wedstrijdhandschoen heeft drie lagen met een winddicht membraan en mesh-materiaal. En jij hebt de perfecte grip.

Voor de diehards die zelfs bij temperaturen onder nul de trails onveilig maken, zijn Shimano's nieuwe Extreme Winter handschoenen de sleutel tot succes. Met uitneembare binnenhandschoen zijn het de warmste en flexibelste handschoenen uit de Shimano-collectie. En geen paniek als het echt extreem koud wordt. Je kunt gewoon met je smartphone een pizza bestellen (als ze tenminste bezorgen waar je dan bent) zonder je handschoenen uit te trekken.

Gerelateerd artikel