Terug naar overzicht

Altijd warm. Altijd droog. Altijd zichtbaar.

Warm, zichtbaar, droog en duurzaam. Dat is wat je verwacht van overschoenen. En dat is precies wat Shimano biedt met de collectie all-weather, all-road overschoenen.

Warm, droog en zichtbaar. De heilige graal onder de overschoenen. Weinig overschoenen hebben deze combinatie van eigenschappen, en dan hebben we het nog niet eens over duurzaamheid – je wilt ze uit kunnen wassen na iedere rit.

De designers van Shimano zijn de uitdaging aangegaan om een all-weather, all-road overschoen te ontwerpen. En met succes! Zie daar de S1000R en de S1000X. Hun oplossing: de felgele PU-coating zorgt voor zichtbaarheid, duurzaamheid en waterbestendigheid. De elastische, geruwde voering houdt de voeten comfortabel warm.

Shimano loopt warm voor alles wat met fietsen te maken heeft. En niet alleen bij schitterend mooi zomerweer met een strakblauwe lucht en een lekker windje in de rug. Maar ook op donkere winterdagen als de regen onophoudelijk met bakken naar beneden komt.

Denk aan al die heerlijke momenten in het zadel. Zelfs tijdens de koudste en donkerste ogenblikken zie je soms toch een voorzichtige zonnestraal door een boomkruin schijnen. Een mystieke gloed verschijnt aan de horizon en strijkt over de met rijp bedekte velden. Je favoriete trails zijn veranderd in modderpoelen en dagen je uit.

Genieten van een winterse rit of spijt hebben dat je op de fiets bent gestapt, valt of staat met de juiste uitrusting. Als je op je fiets zit, moet je kleding je beschermen tegen de elementen. En daarbij zijn warme en droge handen en voeten essentieel.

Vooral voeten

Je beschermt je schoenen niet alleen tegen vuil en water omdat ze dan langer mooi blijven, maar vooral omdat je warme en droge voeten wilt. Door de op-en-neergaande beweging van je voeten vallen ze goed op met reflectiemateriaal.

S1000R (onroad) en S1000X (offroad) zijn het antwoord van Shimano op regenachtige dagen. Met isolerende fleece-voering en waterproof PU-coating. Voor extreem koud en nat weer zijn ze gemaakt van zeer elastisch 3 mm dik neopreen met waterproof PU-coating.

Een overschoen voor ieder seizoen

Shimano heeft overschoenen in het assortiment voor elk weertype, waar je ook fietst. Of je nou een mountainbiker bent of een wegwielrenner, een nieuwkomer op de fiets of een prof, of je nou rijdt in de regen of in de kou, in het zwart of neongeel, grote of kleine voeten hebt, elk paar overschoenen is windproof en voorzien van reflectiemateriaal. Zo is iedere rijder prima zichtbaar zelfs bij weinig licht.

Dankzij het gepatenteerde Optimal Panel Construction ontwerp, hebben de overschoenen van Shimano geen naad bij de instapopening. Daardoor houden ze de nattigheid beter buiten.

Het teengedeelte sluit perfect om de wielerschoen. Zelfs bij raceschoenen zorgt de speciale semidichte zool van de overschoen voor perfecte pasvorm en maximale functionaliteit. Door de getapete naden en robuuste verstevigingen in het bovenmateriaal zijn de overschoenen van Shimano ongelooflijk duurzaam.

De overschoenen van Shimano staan op onze website en liggen nu in de winkel.