Terug naar overzicht

Alles doet ertoe - oog voor detail bij Shimano’s nieuwe XTR

Voor de ontwikkeling van een nieuwe onderdelengroep, bespreekt ons ontwikkelingsteam de doelen die het wil bereiken. Deze doelen weerspiegelen de evolutie van de sport, de evolutie van onze technische vaardigheden en nieuwe inzichten. Sommige wijzigingen liggen voor de hand, maar vaak is het een optelsom van vele details die leiden tot een nieuwe prestatiestandaard. 

Op maat gemaakt voor uw gebruik

Allereerst, bieden wij keuze. U als fietser bent het belangrijkst. Wilt u een smallere Q-factor? Wij zorgen ervoor met onze XC crank, terwijl anderen kunnen kiezen voor de enduro-versie met een bredere beenstand. De crank is nog een grote verandering ondergaan; het is super eenvoudig om het kettingblad te vervangen met de nieuwe direct mount montage. Overschakelen naar een kleiner of groter kettingblad is nu een eitje. Op zoek naar een groter bereik in versnellingen? Wij zorgen ervoor met de dubbele kettingblad optie, met een enorm bereik van 612% en de best presterende voorderailleur ooit. 

Het aandrijfsysteem omvat als geheel veel details die het tot de snelste en soepelste schakel onderdelengroep maakt die er op de markt te krijgen is. De cassette, die gemaakt is van aluminium, titanium en staal, is vlak gemaakt met nieuwe ramps, die we HyperGlide+ noemen. Dit resulteert in sneller naar beneden schakelen, zelfs als u de power omlaag brengt. Keuze doet ertoe, kies daarom voor een 10-45 cassette met korte versnellingscombinatie, of kies voor de ultieme 1x cassette met een bereik van 10-51. 

Soepel en krachtig

Die kracht wordt overgedragen door de nieuwe ketting, die verbeterd is door de randen van de binnenste platen schuin af te snijden. Dit maakt het aandrijfsysteem extreem stil en zorgt ervoor dat de grotere kruisende ketting op 1-speed aandrijfsystemen kan worden aangesloten. Dit schakelen doet u met uw vingertoppen, met een schakelversteller die minder kracht vereist, maar nog altijd duidelijk is geïndexeerd. Bovendien, zijn de dubbele schakelmogelijkheden geoptimaliseerd, waardoor onbedoelde dubbele schakelingen tot het verleden behoren. Daarnaast, kan de nieuwe schakelversteller gemonteerd worden via het nieuwe I-SPEC-EV systeem, dat betere afstelling mogelijk maakt zodat het nog beter bij uw persoonlijke voorkeuren aansluit. 

Voor 2x12-fietsers, heeft de handmatige schakelversteller linksvoor (SL-M9100-IL / SL-M9100-L) een innovatieve nieuwe Mono-greep met een vereenvoudigde en intuïtieve bediening, door gebruik te maken van de één enkele greep om omhoog en omlaag te schakelen. 

De nieuwe achterderailleur maakt het gigantische 1x bereik mogelijk, met zijn 13 tanden tellende geleidewieltjes, waardoor de ketting stabieler blijft liggen dan ooit en een verfijnde schakelervaring mogelijk maakt. 

Beheersing binnen handbereik

De remgreep waar de schakelversteller aan vast gemonteerd kan worden, is eveneens een fiks aantal verfijningen ondergaan. Het contactpunt met het stuur is naar binnen gedraaid, zodat al uw inspanning direct naar de remklauw aan de achterkant gaat. Het biedt u ook betere feedback. Het resultaat is verhoogde remkracht, betere modulariteit en lichtgewicht, welke remoptie u ook kiest - doordat wij een configuratie bieden met vier zuigers met overeenkomstige grepen, alsook onze ultralichte remmen met dubbele-zuiger. Onze lichtgewicht remmen met dubbele-zuiger hebben een geweldige remklauw body uit één stuk, en ze wegen nog minder door hun carbon greep. Onze vier zuigers optie biedt meer kracht en meer afstellingen van de greep, voor zowel het rempunt als ook voor het greepbereik om te kunnen finetunen. De remblokken met vinnen erop houden het systeem koeler dan ooit tevoren, speciaal gemaakt voor de nieuwe Freeza remschijf die niet alleen lichter is, maar ook goed is voor gewichtsverlies ongeacht de optie waar u voor kiest.

Stilte alstublieft - Scylence is essentieel

Al deze details bij elkaar zorgen voor ons snelste, soepelste en stilste aandrijfsysteem ooit. Die stilte is iets wat wij koesteren, daarom hebben we de nieuwe Scylence naven gemaakt. De naven aan de achterkant schieten los als u niet trapt, waardoor u geluidloos kunt freewheelen. U kunt de grip van de banden, de werkende vering of de vogels horen. Flow als nooit tevoren. En voor die laatste afdaling, doet u uw dropper zadelpen naar beneden met de nieuwe minimalistische afstelbare zadelpen-greep. De nieuwe XTR is er voor u.

Gerelateerd artikel