Terug naar overzicht

Dealers verkiezen Shimano tot beste fabrikant van motoren voor e-bikes

Uit de nieuwste enquête komt Shimano voor het tweede jaar op rij als beste fabrikant van e-bikes uit de bus.

Niemand kent e-bikes beter dan e-bikedealers. Elke dag weer gaan er duizenden door hun handen. En dus zijn zij de aangewezen persoon om te beoordelen welke systemen het betrouwbaarst zijn, het minste onderhoud vergen en welke leverancier de beste garantie en service biedt. Shimano kwam samen met onze partner Paul Lange & Co. opnieuw als beste uit een enquête onder 400 dealers van e-bikes. Dit bewijst maar weer dat STEPS de veiligste keuze is als het gaat om productkwaliteit, klantenservice, onderhoudskosten en garantie.

Deze onafhankelijke enquête wordt ieder jaar uitgevoerd door het toonaangevende Duitse vakmagazine SAZbike. Aan de hand van een aantal criteria worden de prestaties over het afgelopen jaar beoordeeld van elf fabrikanten van aandrijfunits. 

Hoe werkt de ranking? Fabrikanten kunnen punten verdienen in zes categorieën, van 1 (zeer goed) tot 6 (onvoldoende). Op basis van deze zes scores wordt de totaalscore berekend.  Om in de ranglijst opgenomen te worden moet een fabrikant minimaal 25 punten hebben gekregen. De zes categorieën zijn: productkwaliteit, klachtenafhandeling, service, scholing, onderhoudskosten en accu's. 

Shimano scoort beste op productkwaliteit en aftersales

Om dit hoogste serviceniveau te bereiken, werkt Shimano nauw samen met partner Paul Lange & Co. Dit heeft geresulteerd in een koppositie in vier categorieën en een tweede plaats in twee. Een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor. Shimano was zelfs een van de weinige fabrikanten met een betere totaalscore dan het voorgaande jaar: 1,73 versus 1,87. 

Deze uitkomst laat zien dat je met Shimano meer koopt dan alleen het beste e-bikesysteem. Je krijgt er een onbezorgde fietservaring bij. 

Niet alleen het SHIMANO STEPS systeem is uitermate betrouwbaar, hetzelfde geldt nu ook voor de aftersales. Samen met ons netwerk van uitstekend gekwalificeerde dealers en technici, en een superieur systeem voor onderdelen en garantie.

De partner van Shimano in Stuttgart, het team van Paul Lange, vervult hierin een sleutelrol. Paul Lange ondersteunt de dealers met trainingen en geeft antwoord op al hun vragen op het gebied van garantie, service en de levering van nieuwe producten.

Wij willen ons onophoudelijk verbeteren, op ieder gebied, zodat jij je alleen maar met fietsen hoeft bezig te houden. Kijk lekker om je heen en laat je fiets maar aan ons over.

Gerelateerd artikel