Terug naar overzicht

FIETSTOCHT VAN 800 KM NAAR FRIEDRICHSHAFEN OP EEN E-BIKE

Andreas 4-daagse roadtrip met een SHIMANO STEPS e-bike.

Is er een betere manier om op Eurobike de capaciteiten van je product te laten zien dan de 800 km om er te komen fietsend af te leggen? En dat is nou precies wat Andreas Vogel, verantwoordelijke technische dienst van Shimano Europe, heeft gedaan met de SHIMANO STEPS urban aandrijfunit.

Misschien heeft u Andreas gezien bij de stand van Shimano op de Eurobike-beurs, bezig met klanten die hij hielp bij het uittesten van de SHIMANO STEPS aandrijfunits. Waarschijnlijk tevreden glimlachend over de enorme afstand die hij net op de fiets had afgelegd. We weten allemaal hoe groot de actieradius is van een e-bike. Maar zelfs wij waren enigszins verrast toen we hoorden over deze rit met SHIMANO STEPS.

Dag 1

Andreas vertrok op zaterdag uit Zwolle op zijn e-bike met SHIMANO STEPS aandrijfunit met een Di2 Nexus naafversnelling. Hij deelde de rit naar Friedrichshafen op in vier etappes en maakte korte metten met de uitdagingen die het terrein onderweg bood. Ook de hoeveelheid bagage inclusief een paar extra accu's vormde geen probleem. Met op zijn iPhone de Komoot navigatieapp ging hij op weg naar de Duitse grens en vervolgens naar de Rijn. Aangekomen in Bad Breisig vond hij het welletjes voor de eerste lange dag van 300 km. 

Andreas' route van Shimano Europe hoofdkantoor (Nederland) naar de Eurobike in Friedrichshafen (Bodensee, Zuid-Duitsland)

Dag 2

Een accu van SHIMANO STEPS heeft een actieradius van 125 km. Dus moest Andreas onderweg regelmatig de accu vervangen om in een constant hoog tempo te kunnen rijden. 's Nachts in het hotel laadde hij de accu's weer op, zodat hij de volgende dag opnieuw 300 km kon overbruggen. Die zondag nam hij een zuidelijke route via Koblenz, Bingen en Heidelberg om uiteindelijk in Stuttgart aan te komen.

Het was een mooi avontuur. Het weer en de rit waren perfect – ik had geen enkele moeite met de heuvels en de tegenwind. Een tocht als deze vormt geen enkel probleem voor de aandrijfunit. Ik ben mijn volgende meerdaagse trip met SHIMANO STEPS al aan het plannen.

Dag 3 en 4

Maandag was met 200 km een kortere dag, maar wel pittig door het middelgebergte van de Schwäbische Alb. De laatste nacht van zijn tocht bracht Andreas in het historische stadje Sigmaringen door. Na de laatste 65 km op dinsdag had hij nog genoeg energie over om zich fris en tevreden bij zijn collega's te voegen op het Shimano-feest op de Eurobike Demo Day. 

Meer weten over SHIMANO STEPS?

Bezoek de SHIMANO STEPS website

Gerelateerd artikel