Terug naar overzicht

Met de RX8 gravelschoenen kom je overal

De Shimano RX8 gravelschoen is compatibel met SPD en combineert de performance van wegschoenen met de veelzijdigheid en het comfort van off-road schoenen.

Ben jij iemand die puur en alleen op de fiets zit om volop te genieten? Dan is de RX gravelschoen iets voor jou. We hebben het beste van weg- en XC-schoenen gecombineerd. Het resultaat is een perfecte balans tussen performance en vermogen, zowel op als naast de fiets. Het is onze meest veelzijdige schoen, waarmee je klaar bent voor elk avontuur – waar dan ook.

RX staat voor ‘Road Crossover', de nieuwe lijn van Shimano voor gravel-componenten. Componenten met RX in de naam zijn bedoeld voor diegenen die sensatie najagen, houden van ongerepte natuur en alles uit het leven willen halen. De RX8 is licht en geavanceerd en dus ook de perfecte schoen voor gravelwedstrijden.

Voordelen voor de weg

Het design van de RX8 is gebaseerd op onze elite racefietsschoen. Het bovenwerk uit één stuk soepel synthetisch leer omgeeft de voet rondom. Het doordachte en strakke design heeft nergens dubbele lagen waar het niet functioneel is. Daardoor zit de schoen als een pantoffel. In combinatie met het BOA dual micro sluitsysteem zit de schoen comfortabel en stevig. Zowel in het zadel als lopend. Door deze combinatie zit de schoen goed bij mensen met uiteenlopende voetvormen. En de ventilatiegaatjes zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen.

De zool van carboncomposiet is ongelooflijk stijf en licht. Hieraan dankt deze schoen de extreem hoge stijfheidsscore van 10 (uit 12). Door de directe krachtoverdracht bij iedere pedaalslag weet je dat deze schoen doet wat hij moet doen.

Shimano Dynalast
Dankzij de Shimano Dynalast-technologie met geoptimaliseerde ergonomische positie van het teengedeelte heb je meer bewegingsruimte. Dat zorgt voor een soepelere, efficiëntere opwaartse beweging. Het resultaat is een comfortabele, natuurlijke pedaalslag waardoor je efficiënter trapt en er minder energie verloren gaat.

Om de RX8 gravelschoenen voor vrouwen comfortabeler te maken, hebben we een speciale damesleest gemaakt met een unieke gebogen vorm aan de bovenkant van de schoen. Je voelt dat het goed zit zodra je ze aantrekt.

Voordelen voor off-road

De RX8 is compatibel met SPD-schoenplaatjes en het profiel van de zool bij de tenen en de hiel is minder diep vergeleken met XC-schoenen. Hierdoor is lopen met de RX8 comfortabeler. De zool is van hoogwaardig, krasbestendig materiaal dat veel grip geeft. De zool loopt door rond het schoenplaatje. Speciaal ontworpen voor jouw veiligheid. Of je nu afstapt halverwege bij een café of uit het zadel moet op een lastig gedeelte.

Doordat de schoen meer contact maakt met de ondergrond en een ingebouwde hielstabilisator heeft, heb jij meer controle. De hielstabilisator is ook handig voor de perfecte lijn over die smalle singletrack. Als je toch van die perfecte lijn afraakt en te dicht bij een boom of steen komt, zijn jouw tenen beschermd door de versterkte neus van de RX8.

Road + MTB = RX8

Alle uitgebreide research en technologie komen samen in onze ultieme RX8 gravelschoen met het bescheiden gewicht van 265 g (maat 42). De RX8 is uiterst efficiënt en comfortabel op ieder terrein.

Als je de RX8-schoenen combineert met de Shimano PD-M9100 of PD-M8100 MTB-pedalen, profiteer je optimaal van alle voordelen.

Verkrijgbare maten en kleuren

•  Dames: lengtematen 36-44, marineblauw
•  Mannen: lengtematen 36-50 en breedtematen 38-48, zwart & zilver