Terug naar overzicht

De eerste ervaringen met Shimano S-PHYRE

Met de introductie van de high-end S-PHYRE raceschoenen en kledinglijn legt Shimano de lat hoog in haar voortdurende ambitie om de beste technologische oplossingen te bedenken in de fietsbranche. De schoenen moesten lichter, stijver, efficiënter en stijlvoller dan ooit worden. Een half jaar na de introductie nemen we de balans op. Hoe wordt S-PHYRE ontvangen?

High-end producten door samenwerking met professionals

S-PHYRE is de nieuwe high-end lijn van Shimano die bestaat uit race- en off-road schoenen. Daarnaast is er een luxe S-PHYRE kledinglijn voor wegwielrenners. Zowel de schoenen als de kleding zijn van absolute topkwaliteit. Door professionals te betrekken in het innovatie- en ontwikkelproces, is er een product gemaakt dat voldoet aan de eisen van prestatiegerichte fietsers. Inmiddels wonnen al diverse wielrenners van professionele wielerploegen als Team Sky, Team Lotto Jumbo en Team Sunweb wedstrijden op S-PHYRE. Ook vele mountainbikers en veldrijders rijden er naar volle tevredenheid mee. 

Beschikbaarheid

De S-PHYRE kleding is sinds maart beschikbaar bij S-PHYRE Premium Dealers. Dit zijn speciaal geselecteerde winkels. De schoen is al wat langer verkrijgbaar bij een Shimano dealer bij jou in de buurt*. We vroegen gebruikers en verkopers van de S-PHYRE schoenen naar hun mening.

Profwielrenner Lars Boom (Team Lotto Jumbo)

“Wij rijden met de hele Lotto Jumbo wielerploeg met S-PHYRE. We dragen zowel de kleding als raceschoenen. De schoenen zijn heel comfortabel. Als je op een hoog niveau sport beoefent, heb je materiaal nodig dat prestaties kan leveren. De RC9 schoen kan dat. Voor mij is het belangrijk dat de schoen comfortabel zit, hij moet vooral niet te strak zitten of knellen. Dat is niet het geval. Ik vind dat Shimano met deze schoen een hele stijve schoen heeft gemaakt. Dat is belangrijk, want je wil dat alle kracht die je levert doorgegeven wordt aan je crank. Met deze schoen verlies ik niks. Overigens draag ik tijdens het veldrijden de XC9 schoen. Ik ben daar ook erg enthousiast over, met name over de speciale Michelin zool. Die zorgt voor goede grip.”

Bedrijfsleider Martijn Kip van Fietsenwinkel Ten Tusscher

“Wij zijn er trots op dat we een S-PHYRE Premium Dealer zijn en daarom zowel de S-PHYRE schoenen als de kleding verkopen in onze fietsenwinkel. Onze winkel behoort tot de mooiste en grootste fietsspeciaalzaken van Nederland. Kwaliteit naar de klant vinden we ontzettend belangrijk. Daarom past S-PHYRE goed in onze collectie. Shimano maakt eigenlijk altijd goede producten. De RC9 schoen is licht en heeft een zool van carbon die waanzinnig stijf is. Daarnaast zijn de BOA-sluitingen goed te bedienen, ook tijdens het fietsen. We hebben meerdere klanten die een half jaar gewacht hebben op deze schoen. Dat snap ik wel. Nieuwe racefietsschoenen koop je maar eens in de vijf jaar. Dan moet je gewoon het beste hebben dat er op de markt te koop is.”

Amateur wielrenner Patrick Donker

“Ik fiets heel regelmatig. Ik probeer zo’n vier keer per week te fietsen en daarnaast nog wedstrijden te rijden bij de amateurs. Ik heb de RC9 gekocht omdat ik eigenlijk gelijk verliefd was op de schoen. Ik zag profwielrenner Steven Kruijswijk vorig jaar al op deze schoen rijden in de Giro d’Italia en vond alles aan de schoen kloppen. Wat er precies zo goed is? Het draagcomfort, de stijfheid, de pasvorm en de BOA-sluitingen. Zeker in combinatie met de sok die er bij hoort, die naadloos aansluit bij de schoen, kun je maximale prestaties uit de schoen halen. En voor mij ook heel belangrijk; hij ziet er heel mooi uit. Extra leuk is dat de schoen ook beschikbaar is in precies de kleur blauw die perfect bij mijn nieuwe fiets past.”

Meer over S-PHYRE

Voor zowel wielrenners en off-road rijders is er een S-PHYRE schoen verkrijgbaar. De eigenschappen op een rijtje:

  • RC9 raceschoen
    De lichtste raceschoen van Shimano ooit en het summum op het gebied van raceschoenen. De schoen is stabiel dankzij de ronde hielkap en nauwkeurig af te stellen dankzij de dubbele BOA sluitingen. Daarnaast heeft de schoen een uiterst stijve carbon zool. Zo breng je jouw energie efficiënt over naar je pedalen. De RC9 is gemaakt van sterk ademend kunstleer en ventileert goed. 

  • XC9 off-road schoen
    Een even comfortabele, lichte en stijve schoen als de RC9. Ook de XC9 is voorzien van de dubbele BOA-sluitingen en een ronde hielkap die zorgen voor stabiliteit. Daarnaast zorgt de gepatenteerde buitenzool van Michelin-rubber voor perfect grip en tractie. 

Naast raceschoenen is er een S-PHYRE kledinglijn ontwikkeld. Dit is nauwsluitende en aerodynamische fietskleding, gericht op maximale prestaties.

Ben jij een fanatieke wielrenner of mountainbiker die zoekt naar de perfecte schoen, zowel op het gebied van prestaties als uiterlijk? Neem dan een kijkje op de website van Shimano of bezoek een S-PHYRE Premium dealer. Wie weet is S-PHYRE iets voor jou!

* In de Benelux zijn de S-PHYRE schoenen tot dusver alleen beschikbaar bij geselecteerde dealers. Kijk op Bikegear.cc waar je de schoen kunt kopen.

Gerelateerd artikel