Terug naar overzicht

Look smart, be safe

Het dragen van veilige high-visible kleding ging altijd ten koste van je looks. Maar dat hoeft nu niet meer. Lees hier waarom.

Opvallen in de massa

Fietsen is voor veel mensen niet aan seizoenen gebonden. Regen of zon, warm of koud, licht of donker – je fiets staat bepaald niet te verstoffen. Ook in de donkere wintermaanden fiets je gewoon door. Of je je fiets nu gebruikt om naar werk of school te gaan of om 's morgens vroeg je bloedsomloop aan te slingeren, je rijdt vaak in de schemering.

En dat je dan goed zichtbaar moet zijn, daar is iedereen het wel over eens. Maar je wilt er ook graag een beetje trendy bij fietsen, toch? Dan heeft Shimano goed nieuws voor je: reflecterende kleding gaat niet meer ten koste van je looks. Je hoeft je niet meer als een kerstboom op te tuigen om veilig te fietsen. Die tijden zijn voorbij.

Formule voor zichtbaarheid

Hou je er niet van om op te vallen in felle kleuren? Dan hebben we alweer goed nieuws: felgeel en knalrood zijn in de mode dit jaar – en niet alleen op de catwalk. Shimano komt met aantrekkelijke kleding en accessoires, die er niet alleen goed uitzien en je beschermen tegen de elementen. Ze zorgen er ook voor dat je goed gezien wordt, dag en nacht. Overdag contrasteert het felgeel van Shimano duidelijk met de omgeving waarin je fietst. Zodra het donker wordt, zijn het de reflecterende eigenschappen waar het om gaat. De formule voor zichtbaarheid.

Mix en match met de reflecterende accessoires van Shimano

Shimano heeft een high-visible helmcover en een windstopper die rondom reflecteert. Hiermee ben je goed zichtbaar in het donker. Het allerbelangrijkste is ervoor te zorgen dat de bewegende lichaamsdelen opvallen door reflecterende strips. Zo zien medeweggebruikers je extra goed. Denk bijvoorbeeld aan reflecterende details op je (over)schoenen en reflecterende strips op knieën en fietsbanden. Zo ben je van alle kanten goed zichtbaar.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: met veilige high-visible kleding kun je er gewoon modieus uitzien. Veiligheid en mode gaan tegenwoordig prima samen.

Gerelateerd artikel