Terug naar overzicht

meer waar voor je geld met 105 r7000

De klok tikt door, dat is de realiteit. En niet alleen de klok van vandaag, die in mijn oor fluistert dat ik de rit van vandaag ga mislopen, maar de klok in mijn lichaam tikt ook door. En deze klok vertelt me dat de dagen dat ik meedoe aan de elite-wedstrijden zwaarder gaan worden. Bovendien ontdekte ik dat ik meer uit een rit wil halen dan alleen mezelf afbeulen voor een kans op de overwinning.

Natuurlijk ga ik soms nog wel in wedstrijdmodus en bijt ik me vast in een wiel, maar op andere dagen fiets ik de bergen in voor wat pijnlijke hoogtemeters en vliegensvlugge afdalingen, en soms ben ik gewoon blij dat ik tijd heb om 15 km te fietsen naar werk en terug. Maar een ding is zeker, door alle tijdsdruk heb ik een fiets en een groep nodig die alles aankunnen.

En dat is precies wat de nieuwe Shimano 105 R7000-series kan bieden. Een strakke look en high performance, snel schakelen, net zoals Dura-Ace en Ultegra, plus alle extraatjes maken van hem de meest veelzijdige groep in het wegassortiment van Shimano.

De high performance 105 schijfremmen bieden veel meer remkracht en controle dan de vorige 105, en de bereikaanpassing maakt het mogelijk om het remgevoel geheel naar eigen voorkeur in te stellen. Dankzij de disc 105 hendels voor kleinere handen kan ik deze fiets over een paar jaar eenvoudig aan mijn kinderen doorgeven. We hebben allemaal een excuus nodig om tot de volgende upgrade over te gaan, toch?!

Omdat ik iemand ben die graag de onderhoudswerkzaamheden aan mijn fiets zelf doet, vind ik het leuk dat kleine aanpassingen nauwkeurig uitgevoerd kunnen worden op de voorderailleur met de 2-mm bout. 

Bovendien is het ontwerp van de achterderailleur nu verder weggestopt onderin de cassette en liggende achtervork, net als het SHIMANO SHADOW RD ontwerp, en is de kans dat ik er tegenaan stoot dus kleiner. En met de verschillende aandrijfopties, zoals het nieuwe mid-compacte 52-36T crankstel en de 11-30 en 11-34 cassette heb ik de perfecte uitrusting om zo'n beetje elke klim aan te kunnen, zowel thuis als in het buitenland.

Maar wat ik nog het mooiste vind, is dat ik zonder gedoe kan fietsen: waar, wanneer en hoe ik wil. En toch blijft die klok doortikken. De hoogste tijd om te gaan fietsen dus!

Product foto's

 

Gerelateerd artikel