Back to overview

De nieuwe XTR verlegt alle grenzen van het mountainbiken

Gebouwd op 27 jaar aan innovaties in de MTB-wereld. De nieuwe XTR geeft jou snelheid, focus en controle, zodat jij tot het uiterste kunt gaan.

Wil jij grenzen verleggen, zelfs op de waanzinnig uitdagende parcoursen van vandaag? Alles wat je daarvoor nodig hebt zit in de nieuwe XTR. En je zult zien dat je zo geïnspireerd raakt dat je het beste uit jezelf haalt.

We hebben keihard gewerkt de afgelopen 27 jaar, vanaf het moment dat we de allereerste groepset voor mountainbikes op de markt hebben gebracht. De nieuwe XTR is hiervan het tastbare bewijs. We hebben de groepset volledig vernieuwd en hij is nu verreweg de meest geavanceerde MTB-groep op de markt. Lichter, soepeler, robuuster en veelzijdiger. En alle watts van de pedalen worden uiterst efficiënt omgezet in snelheid.

De snelheid van een nieuwe generatie

 

Crankstel

Ook het 1x12 holgesmede crankstel is een technisch hoogstandje. Hij is lichter en toch stijver voor optimale krachtoverdracht. En je kunt uit een hele serie kettingbladen, van 30 tot 38 tanden, het blad kiezen dat bij je rit past. Wil je voor je volgende wedstrijd liever een ander blad? Wisselen van blad is een fluitje van een cent met onze direct-mounttechnologie.

Is 2x12 jouw ding? De setup van 38–28T combineert perfect met de 10–45T cassette, zodat het maximale schakelbereik 612% wordt. Met kleine schakelstappen voor die lange heuvelachtige wedstrijden.

Cassette

De nieuwe 12-speed 10–51 cassette is pure magie. We hebben de gear ratio verhoogd en de cassette sterker en 30% stijver gemaakt – en dat alles bij een lager gewicht. Niet verder vertellen, maar ons geheim ligt in het slimme gebruik van titanium, aluminium en staal.

Achterderailleur

Dankzij het nieuwe ontwerp schakelt de XTR-achterderailleur zo soepel als zachte boter en blijft de ketting op zijn plaats, zelfs als je naar beneden dendert over een verraderlijke trail of naar boven stampt over een steile singletrack. We hebben het aantal tanden van het derailleurwieltje verhoogd van 11 naar 13, dat geeft minder frictie en dus meer snelheid.

Alles onder controle

We hebben hydraulische schijfremmen met 2 zuigers gemaakt voor die XC-renners voor wie iedere gram telt: dat scheelt 26 gram. Deze remmen zijn ook nog eens sterker en stijver, hebben meer remkracht en reageren sneller.

Met de uitvoering met 4 zuigers kun je je grenzen verleggen, omdat je erop kunt vertrouwen dat je met één beweging van je vinger beschikt over extreme remkracht. Net als de versie met 2 zuigers reageren deze remmen veel sneller en bieden ze meer remkracht.

Kijk voor meer details op RIDEXTR.COM

Gerelateerd artikel