Terug naar overzicht

Nieuwe R321-schoenen aan het eind van de regenboog

Shimano is zeer trots de eerste beelden te delen van de special edition tijdritschoenen voor 2016 van wereldkampioen Vasil Kiryienka.

Deze prachtige one-off schoenen met regenboogstrepen zijn uitgevoerd met de custom fit-technologie van de R321. Om alle kracht volledig over te brengen op het crankstel hebben ze een superstijve zool. Perfect voor de man die met geweldig machtsvertoon wereldkampioen tijdrijden werd tijdens het WK wielrennen op de weg in september 2015 in Richmond USA. 

De 34-jarige Wit-Rus legde de 53,5 km af in een toptijd van 1 uur 2 minuten en 29 seconden. Daarmee verpletterde hij een groot aantal gedoodverfde favorieten. Hij deed dat op een Pinarello van Team Sky die was uitgevoerd met een PRO disc-achterwiel en een 3-spaaks voorwiel, een Shimano DURA ACE crankstel en met Shimano R321-schoenen aan zijn voeten. 

Om 'Kiry' te feliciteren met zijn overwinning heeft Shimano speciaal voor hem deze zeer speciale R321-schoenen gemaakt, met de bekende regenboogstrepen langs de rand en zijn naam op de hiel.

Schoenen met alle kleuren van de regenboog

Kiryienka is niet de enige die dit jaar met limited edition World Champion-producten van Shimano rijdt. Ook de allround offroad-ster Pauline Ferrand-Prévot kreeg Shimano XC90 cross-country schoenen met regenboogstrepen om haar status van wereldkampioen veldrijden en mountainbiken nog meer kleur te geven. 

Het Nederlandse supertalent Mathieu van der Poel draagt dit seizoen een spectaculaire Shimano Equinox (EQX2) bril met regenboogstrepen ter ere van zijn wereldtitel veldrijden in het Tsjechische Tábor eerder dit jaar. Deze drie renners behoren tot de meest getalenteerde ter wereld en zijn deze felbegeerde items dan ook meer dan waard.

Custom-fit niet alleen voor wereldkampioenen

En nu het écht goede nieuws: je hoeft geen wereldkampioen te zijn voor je eigen custom-fit schoenen. Heb je al een paar Shimano R321 wielerschoenen? Dan kun je die helemaal naar je voet laten vormen bij je plaatselijke Shimano-dealer.

Het gepatenteerde systeem werkt met een speciale oven volgens een vacuümproces. Eerst worden de schoenen in de oven verwarmd tot ze zacht worden en het bovendeel en de binnenzool heel iets smelten. Vervolgens trek je de schoenen aan en steek je je voeten in een compressiezak. Met een vacuümpomp wordt de lucht uit de zakken gezogen. Als de schoenen zijn afgekoeld, zijn ze volledig gevormd naar je voet. Dit kun je drie keer laten toen binnen de garantieperiode.

Maar de schoenen zijn al zo extreem ergonomisch vormgegeven dat veel renners het helemaal niet nodig vinden om de schoenen naar hun voet te laten vormen. Bij deze schoenen krijg je standaard een aantal voetboog ondersteunende inlegzooltjes om de pasvorm te finetunen als dat nodig is.

Perfecte krachtoverdracht en nog meer comfort

Nóg een voordeel van de R321 is de zool van ultrastijf, lichtgewicht, geweven carbon. Stijf dus en prettig breed. Daarom past hij naadloos op je schoenplaatjes, voor een stabielere en efficiëntere pedaalomwenteling.

De betere drukverdeling over de hele zool brengt de kracht rechtstreeks over. Niets gaat verloren. Bovendien trapt dit nog comfortabeler ook. Daar komt nog bij dat de versterkte ergonomische hielkap nóg meer steun biedt. De perfecte balans tussen kracht en de hele dag gegarandeerd comfort. Geen wonder dat wereldkampioenen voor deze schoenen kiezen.

Ademend 3D-mesh zorgt voor optimale ventilatie van de schoen met gaatjes bij de tenen en in de bovenkant. Een opening bij de zool en een hele rij perforatiegaatjes houden je voeten lekker koel.

De finishing touch is het verstelbare sluitsysteem met verschillende instaphoogtes en breedtes. Met R321-schoenen aan je voeten komt die wereldprestatie wel heel dichtbij.