Terug naar overzicht

Rijd ook met de PRO Vibe Aero cockpit van Team Sky

Ruim de cockpit van je racefiets op met de nieuwe PRO VIBE serie.

Upgrade je fiets met de nieuwe PRO Vibe Aero stuur-stuurpencombinatie en rijd ook met de nieuwe standaard in cockpitdesign. De volledige kabelintegratie voor schakelen en remmen zorgt voor maximale aerodynamica en ultracleane styling. 

Wat is er nou mooier dan een cleane en slanke cockpit die nóg aerodynamischer is, het product is van de laatste innovaties in carbonconstructie én is toegestaan in wedstrijden? De nieuwe PRO Vibe cockpit hebben we samen met de renners van Team Sky ontwikkeld. Het is veruit de snelste en fraaiste stuurcombinatie van dit moment. 

Innegra-vezels: prestaties in de meest extreme omstandigheden

Shimano heeft in PRO Vibe carbon sturen high-performance Innegra verwerkt. Innegra-vezels versterken de meest kwetsbare zones van het stuur zonder concessies te doen aan het gewicht. Met dit stuur kun je de ruigste omstandigheden aan.

Waar aerodynamica en ultieme integratie samenvallen

Het Vibe Aero stuur heeft een aerodynamische vormgeving, zodat jij nog beter presteert op de weg. Deze ongekende aerodynamica bereikt de nieuwe Vibe stuurpen met een low-profile afdekdop, een smal profiel aan de voorkant en een uniek locksysteem met reverse bouten. Het resultaat: een cleane look en minder turbulentie.

Ook is het stuur voorzien van een speciaal kabelgeleidingssysteem voor mechanisch schakelen of voor schakelen met Shimano Di2 en voor de kabels voor mechanisch of hydraulisch remmen. De bedrading kun je via de stuurpen rechtstreeks naar de Shimano Di2-accu binnen in de vorkbuis leiden.

PRO Vibe sturen zijn gemaakt voor de toekomst en dus compatibel met de nieuwe Di2-junction van Shimano DURA-ACE R9100, die in plaats van een eindplug aan de uiteinden van het racestuur zit.

Ultralichte constructie

De discussie met de renners van Team Sky over de eigenschappen van het PRO Vibe Aero systeem beperkte zich niet tot aerodynamica. We weten allemaal dat het gewicht ook een belangrijke factor is bij het ontwerp van de ultieme fiets. Verkrijgbaar in anatomische of compacte modellen in de afmetingen 40-44 cm. De PRO Vibe carbon sturen zijn met 220 gram de lichtste uit de PRO-familie. Aluminium modellen zijn er in 38-44 cm en een gewicht vanaf 240 gram. 

Ook de constructie van de Vibe aluminium stuurpennen met titanium bouten is lichtgewicht. Verkrijgbaar in verschillende lengtes van 80 tot 140 mm in twee hoeken: -10° en -17°. Passen op alle sturen met een diameter van 31,8 mm. Verkrijgbaar in 1 1/8" en 1 1/4" stuurmaat.

Gerelateerd artikel