Terug naar overzicht

Lotto-Jumbo gaat voor de winst met Shimano-brillen

Mathieu Heijboer, trainer van Team Lotto-Jumbo, vertelt hoe het is om actief samen te werken met Shimano voor 'rider-tuned' brillen en meer.

Mathieu Heijboer is High Performance Manager bij Team Lotto-Jumbo. Wij spraken hem om te horen wat het team vindt van de nieuwste 'rider-tuned vision' brillen van Shimano. Ook waren we benieuwd hoe de eerste zes maanden van hun driejarige samenwerking met Shimano zijn bevallen. 

Samen met LottoNL-Jumbo hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van de perfecte bril voor veeleisende renners. De renners hebben het hele voorjaar met onze brillen gereden tijdens zware wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo. Ze hadden dan ook heel wat te vertellen. Deze feedback hebben we direct verwerkt in een nieuwe brillenlijn.

"De mannen van Shimano doen écht wat met onze feedback, want dit nieuwe materiaal is weer van zeer hoge kwaliteit"

Inmiddels heeft het team ook de tijd gehad om deze nieuwe brillen te testen. Mathieu praat ons nu bij: "De mannen van Shimano doen écht wat met onze feedback, want dit nieuwe materiaal is weer van zeer hoge kwaliteit. We zitten echt op de goede weg met de Equinox 2-lijn (EQX2) [onderdeel van de R-serie brillen]. En de renners zijn er heel blij mee. Vooral de grotere lenzen, die beschikbaar zijn in verschillende kleuren, vallen goed in de smaak. Wat ook fijn is, is dat het neusstuk en de poten verstelbaar zijn. De bril zit dus altijd precies goed. De renners zijn ook zeer te spreken over de andere eigenschappen, zoals de gepolariseerde en fotochromatische lenzen met hydrofobe en anticondens- en antikrasbehandeling. Hun ogen zijn dus onder alle omstandigheden goed beschermd."

"Eigenlijk vinden alle renners de Shimano-schoenen fijn zitten. Voor bijna iedere renner is er wel een schoen die goed past"

Dit jaar heeft het team zijn uitrusting uitgebreid met brillen en schoenen van Shimano. Voor ons het bewijs dat ze het volste vertrouwen in ons hebben. De renners zijn enthousiast over de nieuwe items. "Eigenlijk vinden alle renners de Shimano-schoenen fijn zitten. Voor bijna iedere renner is er wel een schoen die goed past", zegt Mathieu. 

Daar is hij natuurlijk heel blij mee, maar een grote verrassing was het niet. "We hebben altijd met Shimano gereden, al vanaf de jaren 90 toen we nog Team Rabobank waren. Ik weet dat de kwaliteit van de Shimano-producten hoog is. En die kwaliteit verwacht ik terug te zien in alles wat ze maken. Dat vertrouwen komt ook door onze zeer sterke samenwerking." 

"Ik ben echt heel blij dat we de samenwerking kunnen voortzetten, omdat ik oprecht denk dat zij de beste in de markt zijn."

Deze relatie levert voor beide partijen veel op, dus we werken er hard aan. "Bij de profwedstrijden is altijd iemand van Shimano aanwezig", vertelt Mathieu. "Ze komen regelmatig naar onze servicezone om met onze mecaniciens te praten. Ook bellen ze me vaak om te vertellen over alle producten die we van ze krijgen – hoe ze werken en wat ze er nog aan kunnen verbeteren. Ik ben echt heel blij dat we de samenwerking kunnen voortzetten, omdat ik oprecht denk dat zij de beste in de markt zijn." 

En elke keer als deze mooie samenwerking wordt bekroond met een zege, viert LottoNL-Jumbo dat op dezelfde manier – ze laten de champagne knallen.

Gerelateerd artikel