Terug naar overzicht

Brillen van Shimano - licht, sterk en veelzijdig

Bescherm je kostbaarste bezit met de brillen uit de dynamische collectie van Shimano. Voor op de weg, de trails en in de stad.

Bescherm die mooie ogen van je

Ogen zijn de spiegel van de ziel. En voor jou als fietser niet geheel onbelangrijk: ze verkennen de wereld om je heen. Gidsen je naar uitdagingen die op je liggen te wachten en brengen het terrein in kaart. Met andere woorden, je ogen zijn één van de belangrijkste lichaamsdelen. En cruciaal voor de sport waar je gek op bent. Op de fiets worden ze voortdurend blootgesteld aan uv-straling, wind, regen, stof, steentjes en insecten. Om nog lang van jouw kostbare ogen te kunnen genieten, moet je ze onderweg goed beschermen.

De brillen van Shimano zijn veelzijdig, licht in gewicht en duurzaam. De meeste monturen zijn verkrijgbaar in allerlei opvallende kleuren en met verschillende gekleurde lenzen. Je bril matcht dus altijd met je helm of je fiets. Het beschermingsniveau bepaal jij zelf afhankelijk van waar en hoe je rijdt. Veel van de monturen hebben fotochromatische of gepolariseerde lenzen en een verstelbaar neusstuk.

Van wielrenners, mtb-fanatici tot stadsfietsers, de behoefte aan oogbescherming is universeel. En daarom ontwikkelt en ontwerpt Shimano brillen voor iedere fietser. Een paar modellen uitgelicht:

Shimano’s next top models

Shimano S71R racebril is gemaakt voor de wegwielrenners onder ons. Lichter in gewicht kunnen we een bril niet maken. Het montuur en de lenzen zijn zo ontworpen dat de zichthoek zo breed mogelijk is. De S71R is in diverse kleuren verkrijgbaar, met UV400-bescherming, de lenzen zijn fotochromatisch (passen de lichtdoorlatendheid automatisch aan de lichtomstandigheden aan) of gepolariseerd (uitstekende UV-bescherming). Het omkeerbare neusstuk heeft een verschillende dikte aan de voor- en achterkant. Hierdoor past de bril op elke neus en bij iedere helm.

S71R

De EQX2 is onze meest verkochte racebril uit één stuk. Voor fietsen in wisselende omstandigheden, sterk, licht, met fotochromatische of gepolariseerde lenzen. Het neusstuk kan worden aangepast aan je gezicht en is geschikt voor de RX-clip (los montuur met glazen op sterkte).

EQX2

De S71X is de topper onder de offroad sportbrillen van Shimano. De S71X is in allerlei kleuren verkrijgbaar met zowel fotochromatische als gepolariseerde lenzen. De lenshoek kan worden versteld tot wel 16 graden. Je kunt de stand van de lenzen ten opzichte van je gezicht hiermee aanpassen, zodat je onder alle omstandigheden optimaal bent beschermd tegen stof, wind en andere elementen. Ook hier is het neusstuk verstelbaar. 

S71X

Ons allernieuwste offroad model is de S51X. Mooi gestroomlijnd en de lucht kan wegstromen tussen het montuur en de lenzen. De lenzen beslaan dus niet. De S51X is een van onze meest lichtgewicht modellen. Met fotochromatische lenzen, het montuur is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

S51X

Al deze vier brillen van Shimano worden geleverd in een opbergetui. Zo is je bril altijd beschermd als je hem meeneemt in een fietstas of, net als wij, in de auto op de stoel naast je gooit.

Deze Shimano-brillen, én andere, zijn wereldwijd verkrijgbaar via geselecteerde retailers.

Gerelateerd artikel