Terug naar overzicht

Shimano op Eurobike

De grootste fietsbeurs van Europa is voor ons vaak een mooie kans om onze nieuwste producten te onthullen. En dit jaar is geen uitzondering.

We laten ons nieuwe METREA-concept voor urban fietsen zien. En we willen onze bijdrage aan de e-bike demonstreren met nieuwe STEPS-technologie in de vorm van een lichte off-road uitvoering. Ook de onlangs gelanceerde producten als de Deore XT M8000 en het schoeisel voor 2016 zullen ongetwijfeld veel aandacht krijgen.

Voordat de beurs van start gaat, krijgen handelaren en de pers op de Eurobike Demo Day de mogelijkheid een testrit te maken met de XTR- en Deore XT-groepen, de hydraulische schijfremmen voor racefietsen en de e-bikes met SHIMANO STEPS city of licht off-road. Daarnaast kunnen ze een rondleiding krijgen in onze splinternieuwe evenemententruck.

Een voorproefje van elk segment:

Shimano Road

•    Test het schakelen met groepen van Dura-Ace (Di2 en mechanisch), Ultegra (Di2 en mechanisch), 105 en Tiagra.
•    Maak kennis met de prestaties van de hydraulische en kabelbediende schijfremmen van Shimano.
•    Alle wielen van Shimano voor schijf- en velgremmen zullen te zien zijn, van de professionele Dura-Ace tot en met RS-81 wedstrijdwielen.
•    Daarnaast worden de fietsen van enkele topwielrenners geëxposeerd, zoals de Giant TT van Tom Dumoulin en de Giant Defy Advanced SL waarop John Degenkolb Parijs-Roubaix won (beiden Giant-Alpecin), de Trek Madone 9 van Bauke Mollema (Trek Factory Racing), de Bianchi Oltre van Robert Gesink (Lotto JumboNL), de Scott Foil van Michael Matthews (Orica GreenEDGE) en de Pinarello Dogma F8 van Chris Froome (Team Sky).

Shimano MTB

•    De nieuwe Deore XT M8000 groep biedt een brede productrange aan componenten en wielen voor alle mountainbike-avonturen.
•    Met de XTR M9000 groep maakt Shimano bliksemsnel elektronisch en mechanisch schakelen mogelijk voor off-road. Probeer deze technologie met drie XTR Di2-testopstellingen en twee Di2-testfietsen.
•    Ook de fietsen van door Shimano gesponsorde renners als Julien Absalon (BMC Mountain Bike Racing Team), Jolanda Neff (Stöckli-Pro-Team) en Gee Atherton (GT Factory Racing) kunnen worden bekeken. Zo kun je van dichtbij zien waarom dit fietsen voor winnaars zijn.   

City & Touring

•    De SHIMANO STEPS e-bike-systemen staan in de schijnwerpers met leuke touchscreens, een Tech Talk tafel en een aantal bekende gebruikers die laten zien hoe e-bikes een steeds breder publiek bereiken.
•    U kunt de SHIMANO STEPS e-bikes city/comfort en licht off-road op de Eurobike uitproberen tijdens een testrit (stand FG-O/306).
•    Bovendien is Shimano er trots op het METREA-concept te demonstreren, een nieuwe groep voor urban fietsen. Aan de hand van een realistisch stadsappartement krijgt u een idee van de doelgroep van deze nieuwe fietscategorie.

Softgoods & elektronica

•    Op schoenengebied treft u topmodellen als de verbazingwekkende limited edition M200B en de AM9 maar ook uitvoeringen vol slimme eigenschappen voor dagelijks gebruik.
•    Bekijk de lichte en compacte Shimano-sportcamera. Hiermee zijn dit jaar spannende opnamen gemaakt van belangrijke weg- en mountainbikewedstrijden.
•    De rest van het softgoods-segment is gevuld met Shimano brillen, kleding, Click'R pedaalsystemen, rugzakken en tassen en de 25-jarige SPD-technologie (inclusief de blauwe limited edition M990 en M995 pedalen).

Waar uw interesse ook naar uitgaat, kom kennismaken met de nieuwste producten en technologieën op fietsgebied bij de stand van Shimano op de publieksdag, zaterdag 29 augustus.

Eurobike – woe 26 tot zat 29 augustus : Stand A1/200