Terug naar overzicht

Shimano introduceert de lang verwachte S-PHYRE Elite fietsschoenen

Met de S-PHYRE high-end fietsschoenen hebben wij de lat hoog gelegd - de perfecte schoen voor iedere renner en iedere rit.

Met trots stellen we onze nieuwe S-PHYRE schoenen voor: een topraceschoen, gemaakt om te presteren. Na een intensief ontwikkel- en ontwerpproces en uitgebreide testen door profrenners tijdens de World Tour weg- en cross-countrywedstrijden is deze topper nu helemaal klaar voor zijn debuut op de weg en op de trails. 

Bewezen succes

Deze high-end fietsschoenen hebben deze zomer al een etappezege in de Tour de France behaald aan de voeten van Michael Matthews van ORICA-BikeExchange.  

Tot de laatste watt

Bij Shimano fietsen we zelf ook allemaal. Ons doel was dus duidelijk: het moest een fietsschoen worden die geavanceerde technologie direct omzet in prestaties. Wij vinden dat geen watt verloren mag gaan. Alle power telt. Deze schoen heeft een unieke koppeling die elke watt omzet in power. Niets gaat verloren.

Perfectie in elk onderdeel

Wij bereiken wat we willen dankzij ultieme zorg en aandacht voor detail. Essentieel was het bovenwerk. De voet is veilig omgeven door soepel, anti-stretch, uitstekend ademend kunstleer uit een stuk. Het resultaat is een ongelooflijk comfortabele schoen met directe power transfer.

We zijn zelfs nog een stap verder gegaan met de anatomisch ontworpen sluitingen: de boa-sluiting voor de RC9 raceschoen en het Cross X Strap-sluitsysteem voor de XC9 mountainbikeschoenen. Deze unieke sluitsystemen zorgen voor minder druk en spanning op de wreef van de voet. Bovendien verminderen de Cross X bandjes de druk op de voet als je loopt. Dankzij het boa-sluitsysteem omsluit de schoen je voet perfect en zit als een pantoffel zo comfortabel.

De verbazend korte afstand tussen de voet en het pedaal zorgt ervoor dat je neerwaartse kracht efficiënt wordt overgebracht bij iedere pedaalslag.

S-PHYRE RC9 wielrenschoenen

De RC9 raceschoenen zijn stijf, stabiel en sterk, en wegen met 243 g per schoen (maat 42) bijna niets. De ronde hielkap met antislip hielvoering geeft stabiliteit, evenals de geharde binnenzool met aanpasbare voetboogondersteuning. Hittegolf of hoosbui? Geen probleem, het bovendeel is gemaakt van uitstekend ademend Teijin microfiber met ventilatieopeningen voor de afvoer van vocht en warmte. 

S-PHYRE XC9 MTB-schoenen

De XC9 MTB-schoen is net zo stijf, comfortabel als de RC9-uitvoering voor op de weg en heeft dezelfde power transfer. Ook het gebruikte materiaal en ontwerp zijn identiek. Het verschil zit in een aantal specifieke offroadkenmerken, zoals het innovatieve sluitsysteem. Maar het meest opvallende is de buitenzool van Michelin-rubber met een uniek modderafvoerend high-traction profiel. Jij hebt veel grip en voelt je zeker op welk terrein dan ook.

Door de geoptimaliseerde ergonomische vorm van de Dynalast-zool kun je efficiënt trappen. Dankzij deze buitengewone eigenschappen zijn wortels en stenen kinderspel. Over obstakels jump je zo heen en ook voor een glibberige helling draai jij je hand niet meer om. Superlichtgewicht met 330 g per schoen (maat 42). Een beklimming ging nog nooit zo makkelijk.

Zoals je gewend bent van Shimano geven ook deze technologisch geavanceerde schoenen jou niet alleen een voorsprong in je wedstrijden, je haalt je concurrenten ook nog eens stijlvol geschoeid in.

Gerelateerd artikel