Terug naar overzicht

SHIMANO STEPS koerst rechtstreeks naar de top en hier kun je lezen hoe dat komt

Ieder jaar verspreidt het toonaangevende Duitse vakmagazine SAZ bike een enquête onder een paar honderd fietsdealers met het verzoek fabrikanten te beoordelen op diverse categorieën. Zodra de resultaten bekend zijn, publiceert SAZ bike een ranglijst. Het grote nieuws dit jaar is dat nieuwkomer SHIMANO STEPS direct de eerste plaats inneemt op de ranglijst voor leveranciers van e-bike-motoren. En dat terwijl zes van de acht fabrikanten hun score van vorig jaar hebben verbeterd.

Geweldige beoordelingen over de hele linie

Er zit op dit moment geen rem op de verkoop van e-bikes. In Europa stijgen de verkopen dan ook explosief en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. En dus waren de verwachtingen over het debuut van Shimano hooggespannen. "Het was erg goed", luidde het oordeel van SAZ bike. "Met een gemiddelde score van 1,87 is Shimano rechtstreeks naar de koppositie gekoerst." En dat komt doordat Shimano de motor van SHIMANO STEPS sinds de introductie steeds verder perfectioneert.  

"Dat zie je terug aan de goede scores in alle categorieën", aldus het magazine. "In de categorieën klachtenafhandeling en service haalde Shimano zelfs de beste scores van alle aanbieders." Het gaat dus niet alleen om het product zelf, maar de stemmers waren onder de indruk van het hele pakket. En dat is een groot compliment, want déze mannen zijn de schakel tussen Shimano en de gebruikers van SHIMANO STEPS. Zij zijn degenen die het systeem monteren en onderhouden. Zij hebben iedere dag weer contact met de klanten en weten dus waar ze het over hebben. 

SAZ bike  beoordeelde tien fabrikanten in zes categorieën: productkwaliteit, klachtenafhandeling, service, scholing, onderhoudskosten en accu's. De scores varieerden van 1 (erg goed) tot 6 (onvoldoende). Shimano werd maar één keer derde (in de categorie productkwaliteit met een bijzonder hoge score van 1,79), tweede in drie categorieën (scholing, onderhoudskosten en accu's) en dus eerste bij klachtenafhandeling en service.

Dat kleine stapje extra

Hoe komt het dat Shimano zo hoog scoort in iedere categorie? Misschien is het net dat kleine beetje extra.  Een krachtige oplaadbare accu die in slechts 2 uur 80% oplaadt en 100% in 4 uur en je een enorm bereik geeft.  Gebruikersvriendelijke bediening: drie simpele klikknoppen, twee voor bij- en terugschakelen en een derde voor 'walk assist' (handig als je met de fiets aan de hand een steile helling op moet). Of de combinatie van onze motor en de Di2 interne naafversnelling, waardoor je maximaal profiteert van de volledig automatische schakelfunctie en fietsen nog comfortabeler wordt. Of de 'start mode' waarin SHIMANO STEPS automatisch terugschakelt naar een lagere versnelling (handig bij een stoplicht). 

Maar je hoeft me niet op mijn woord te geloven. Waarom neem je niet de proef op de som?  

Gerelateerd artikel