Terug naar overzicht

SHIMANO STEPS neemt al je zorgen weg

Shimano Total Electric Power System – of kortweg STEPS – wordt niet voor niets het 'intelligente' power management systeem genoemd. Het brengt rijders van elektrische fietsen verder dan ooit met minder energie.

En het heeft elke fietser wat te bieden. Het systeem leidt je door het platteland en de stad, je fietst fris en onbezorgd naar je werk.

SHIMANO STEPS maakt gebruik van een oplaadbare accu met een oplaadtijd van slechts vier uur. Daarna kun je 60 tot 125 km elektrisch fietsen afhankelijk van de modus: high, standaard of eco. Dus voor iedereen die van natuur houdt en zo veel mogelijk tijd buiten wil doorbrengen, maakt dit systeem een eind aan alle zorgen over lange afstanden. Je kunt net zo actief zijn als je wilt. Ook kan SHIMANO STEPS je onderweg helpen als je krachten je in de steek laten of als je een helling tegenkomt waar je op een gewone fiets niet tegenop zou komen.

Nog een voordeel van SHIMANO STEPS is het gebruiksgemak. De intelligente trapondersteuning voelt volledig natuurlijk. Als je op weg naar school tegen een flinke wind in moet, ondersteunt het systeem je precies op de momenten dat je het nodig hebt. Als je hebt gewinkeld en haast hebt om thuis te komen, of te laat bent voor een afspraak in de stad, geeft STEPS je net dat beetje extra snelheid bij verkeerslichten en kruispunten. Het is bijna alsof SHIMANO STEPS weet wat je nodig hebt en wanneer.

SHIMANO STEPS is ook ideaal om mee naar je werk te gaan. Voor die afstand die je altijd te lang vond omdat er op je werk geen douche is. Met dit systeem hoef je je niet zo in te spannen dat je onprettig en zweterig op kantoor aankomt. Je komt schoon en fris op je werk aan, je kunt zo beginnen.

Als optie bij deze groepset is Di2 elektronisch schakelen verkrijgbaar. Dit maakt fietsen nog comfortabeler. Zet SHIMANO STEPS in de 'start' modus en je schakelt automatisch terug als je stopt, klaar om verder te fietsen.

Schakelen met SHIMANO STEPS is een peulenschil. Er zijn drie standen: omhoog en omlaag voor de versnellingen en een derde voor de 'walk assist'-modus. Met dit systeem kost het minder kracht om de fiets naar boven te duwen als je bijvoorbeeld met de fiets aan de hand een steile helling op moet.

Dat is het mooie van SHIMANO STEPS: alles is zo gebruikersvriendelijk mogelijk voor optimaal en comfortabel fietsplezier. Met de STEPS-groepset behoort de stress van files, overvolle bussen en parkeerboetes tot het verleden. En het mooiste is nog dat je je e-bike met SHIMANO STEPS overal in Europa mee kunt nemen, omdat een Shimano-dealer nooit ver weg is. Je kunt altijd en overal op ons rekenen.

Kijk op onze website voor meer informatie over dit systeem. Daar kun je ook de praktijkverhalen lezen van gebruikers van SHIMANO STEPS.

Gerelateerd artikel