Terug naar overzicht

Zo overleef je de Tour - Fotoalbum van de tweede #TDF2018 week

De Strijd in de Alpen. De tweede week van de Tour de France 2018 ging dwars door de Alpen. We zagen lange solo's van rijders die nét voor de finish strandden en de strijd in het algemeen klassement ontbrandde volledig.

Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) pakte zijn eerste Tour de France-ritzege in stijl in Le Grand-Bornand. Een solo van 30 kilometer over twee bergen resulteerde in de grootste zege uit z'n loopbaan.

Geraint Thomas (Team Sky) won in La Rosière en pakte daarmee de gele trui.

De tocht naar Alpe d'Huez - De Nederlandse Berg - was 4 kilometer te lang. Na een solo van 70 kilometer werd Steven Kruijswijk gegrepen door de klassementsrenners.

De laatste 3 kilometer op Alpe d'Huez was een strijd tussen de toprenners uit het algemeen klassement: Thomas, Froome en Dumoulin. Tom probeerde het, maar het was 'G' die de sprint won.

Peter Sagan doet een gooi naar zijn zesde groene trui in de Tour de France na het winnen van zijn derde rit in 2018 in Valence.

Het peloton op de gravelwegen tijdens etappe 10, een bergachtige route die startte in Annecy.

In rit 14 probeerde een nieuwe dappere strijder het weer in z'n eentje: Jasper Stuyven. De renner van Trek-Segafredo ging er alleen vandoor, maar zijn solo kwam tot een einde op de slotklim.

De Team Sky-trein leidt het peloton en voert het tempo op.

Gerelateerd artikel