Terug naar overzicht

Customize jouw Di2 met E-Tube

E-Tube is een krachtig platform waarmee je zelf de controle hebt over je schakelsysteem. Of je nou de schakelsnelheid wilt aanpassen, Synchro Shift wilt instellen of de firmware van je fiets updaten, dit is de tool die je nodig hebt voor volledige controle over je rit.

Synchronized Shift

Synchronized Shift is een van de meest krachtige en unieke functies van Di2. Stel al je versnellingen in op een enkele shifter en bedien de voor- en achterderailleur met slechts één hand. Met E-Tube kun je instellen waar je voorderailleur van blad wisselt. Gebruik je liever een kleiner blad voor de cadans of juist een grotere voor koppel? Je bepaalt zelf hoe de shifter door je versnellingen schakelt, terwijl de kettinglijn altijd optimaal is. 

Semi-synchronized shift

Als je liever beide shifters gebruikt, helpt Semi-Syncro Shift je voor- en achterderailleur beter samen te werken. Door stappen van 1, 2 of 3 versnellingen achter te programmeren en die te koppelen aan het schakelen voor, heb je altijd de perfecte versnelling en kun je lekker blijven draaien.

Multi-shift

Met Di2 kun je het afschakelen volledig controleren – of je nou in één keer door het hele bereik wilt schakelen of per versnelling. Met E-Tube kun je ook programmeren hoe je schakelt, hoeveel versnellingen je tegelijk schakelt en hoe snel je door de versnellingen beweegt.

Persoonlijke voorkeuren

Bepaal zelf hoe je shifters werken. Je kunt zelf de functies voor de knoppen instellen – of je nou de achterderailleur wilt verplaatsen naar de linker shifter of het op- en afschakelen wilt omdraaien. Het is allemaal aan jou. De knoppen op de shifters kunnen elke functie bedienen.

Firmware

Blijf up-to-date met de nieuwste opties en functies door met E-Tube de laatste firmware voor jouw systeem te downloaden. Dankzij de achterwaartse compatibiliteit kun je functies toevoegen die zijn uitgebracht nadat je je systeem hebt gekocht. Dit is compatibel vanaf Ultegra 6770 en Dura-Ace 9070 voor de weg, voor STEPS e-bikeproducten en alle Di2-systemen voor mountainbikes.

Draadloze verbinding

Met Di2's draadloze verbinding kun je je instellingen zelfs onderweg vanaf de trail perfectioneren. Als je nog niet weet wat de beste optie is, kun je vijf presets instellen voordat je op pad gaat. Je kunt dan tijdens je rit eenvoudig wisselen tot je het perfecte gevoel hebt. Daarnaast kun je je Di2 ook verbinden met je fietscomputer om je schakelinformatie te synchroniseren met alle andere gegevens van je rit.

Gerelateerd artikel