Terug naar overzicht

Tharsis XC

de cleanste cockpit van de trails

De uitdaging: een oplossing bedenken voor de meest veeleisende rijders met XTR-componenten volledig geïntegreerd in stuur, stuurpen en vorkbuis. Het resultaat: Tharsis XC, de cleanste cockpit van de trails.

Co-creatie is de grote kracht achter innovatie. En de Tharsis XC is een prachtig voorbeeld van wat dit proces op kan leveren. Neem de ontwerpervaring en de technische expertise van PRO en Shimano, voeg daar advies en feedback van profs aan toe en de kans is groot dat dat iets moois oplevert. Wat maakt de Tharsis XC tot een topper?

Volledige integratie – en nog veel meer

De nachtmerrie van iedere renner is een wirwar van kabels. En het eerste wat opvalt aan de Tharsis XC is dat die er strak en netjes uitziet. Neem bijvoorbeeld het stuur. Deze heeft sleuven en openingen voor interne kabelgeleiding. De kabels zitten volledig beschermd onder handvatten en klembanden. Ook aan de Di2-rijders is gedacht bij de Tharsis XC, met maar liefst twee manieren om de Di2-batterij te integreren. De batterij past perfect in de vorkbuis en de zadelpen.

Deze innovaties gaan op geen enkele manier ten koste van de kwaliteit. Integendeel. Het PRO Tharsis-stuur heeft belangrijke wedstrijdeigenschappen doordat het is ontwikkeld met World Cup XC-rijders in het achterhoofd. Door de toepassing van hoogstaand unidirectioneel carbon fiber is het stuur licht, efficiënt en stijf. Het stuur is leverbaar met drie verschillende rises, elk met een backsweep van 9°. Bovendien is het mogelijk het stuur aan weerszijden met maximaal vier centimeter in te korten tot de gewenste breedte. Er zijn drie PRO Tharsis XC-sturen:

·         flat – breedte 700 mm / diameter 31,8 mm
·         flatbar / flatbar Di2 – breedte 720 mm / diameter 31,8 mm / rise 5 mm
·         riser – breedte 740 mm / diameter 31,8 mm / rise 5 mm

De Tharsis XC-zadelpen is ook gemaakt uit hoogstaand unidirectioneel carbon fiber en weegt slechts 199 gram. Door de tweezijdig vlakke binnendiameter is de zadelpen sterk en is het risico op beschadiging kleiner als de gebruiker de zadelklempen te strak aandraait. De zijklem heeft maar één bout en is makkelijk te bereiken. Dit maakt het verstellen van het zadel een fluitje van een cent. De diameter van de zadelpennen varieert van 27,2 mm tot 31,6 mm, met een offset van 0 tot 20 mm. De stuurpen is verkrijgbaar in verschillenden lengtes van 70 tot 120 mm in twee hoeken, -6 and -17. Klik hier voor het volledige assortiment van de Tharsis XC-componenten.

Met de componenten van de Tharsis XC kun je elk avontuur aan. Zie je het al voor je? Schakelen met Di2 en een cleane en opgeruimde cockpit. Een licht stuur met de juiste balans tussen stijfheid en efficiency. De Tharsis XC streeft naar grote hoogte, zoals de naam al aangeeft.