Terug naar overzicht

DE NIEUWE ULTEGRA R8000 SERIE. PERSOONLIJKER DAN OOIT.

Oogverblindend design. Indrukwekkende aanpastools. Alles wat je nodig hebt voor jouw eigen rit.

Met de nieuwe Ultegra R8000 groepset gaan we een stap verder met onze ‘rider-tuned’ filosofie, met een uitgebreide serie componenten voor mechanisch en elektrisch (Di2) schakelen en voor tijdrijden / triatlon. 

De essentie: customizable en heel veel keuze

Ultegra R8000 biedt legio versnellingscombinaties (11-25T, 11-28T, 11-30T, 11-32T, 12-25T, 14-28T, 11-34T), remsystemen (velgremmen en hydraulische schijfremmen met Ice Tech Freeza remschijven), nieuwe vormgegeven Dual Control shifters en remote shifting. Alles wat je nodig hebt voor jouw perfecte rit. 

Het centrale onderdeel van de Ultegra R8000 is het HOLLOWTECH II crankstel. Minder grammen zonder concessies te doen aan stijfheid. Je zet dus meer kracht om in snelheid. De schitterend vormgegeven crankarm, geïnspireerd op Dura-Ace, is een eerbetoon aan de esthetiek van je fiets.

De kunst van mechanisch schakelen

Ultegra R8000 heeft mechanisch schakelen tot kunst verheven: gevoelig en toch robuust. Licht en nauwkeurig. De nieuwe Dual Control-shifters hebben meer mogelijkheden om rem- en schakelhendels aan te passen. Dankzij de nieuw vormgegeven binnenste shifter schakelt de achterderailleur snel en intuïtief. 

De groepset heeft twee achterderailleurs: een voor 11-25 / 11-30 en een voor 11-28 / 11-34 cassettes. Hiermee overwin je zelfs de hoogste en steilste bergen. Dankzij de Shadow RD technologie is de derailleur compacter en steekt hij minder ver uit. Bij een valpartij raakt je frame dus minder snel beschadigd.

De unieke precisie van Di2

Elektronisch schakelen met Di2 geeft het ultieme gevoel van power en precisie. Je kunt de shifter aanpassen aan je persoonlijke stijl met een 'klikgevoel'. Je stelt alles één keer in en daarna doet Di2 eindeloos en met grote nauwkeurigheid wat jij wilt. 

Én Ultegra R8000 is uitgerust met Synchronized Shift. Je kunt beide derailleurs met één knop bedienen om naar de optimale versnelling te gaan. En tegelijkertijd zorgt de automatische trimfunctie van Di2 ervoor dat de voorderailleur in het midden blijft, precies rond de ketting. Hierdoor loopt de ketting niet aan. 

Je persoonlijke Di2-instellingen aanpassen was nog nooit zo makkelijk: op een pc of – draadloos – via tablets en andere mobiele apparaten met Bluetooth met de E-Tube app voor Android en iOS. Download de updates van de firmware van je fiets en stem schakelsnelheid, multi-shiftopties en Synchronized Shift-mapping af op jouw wensen. Het design van de knoppen van de Ultegra Di2-shifter is geïnspireerd op Dura-Ace. De knoppen bovenop de shifters zijn ook te programmeren voor remote shifting. Zo kun je schakelen of andere apparaten bedienen, zoals fietscomputers en -verlichting.

Time Trial / Triathlon

Tijdens een tijdrit wil je eenvoudig op- en afschakelen vanuit je aerodynamische positie. Met de Ultegra ST-R8060 TT/Triathlon Dual Control-shifter bedien je de voor- en achterderailleur vanaf de remgrepen op je tijdritstuur. Met de SW-R671 Remote Triathlon Shifter die op alle aero-opzetsturen past, schakel je snel en nauwkeurig vanuit een aerodynamische positie. 

Remkracht

De nieuwe remklauwen van Ultegra R8000 leveren fenomenale remkracht in een compact design, met minder ruimte tussen de beide armen. Het ontwerp is speciaal aangepast om met bredere 28c banden te kunnen rijden. De BR-R8070 hydraulische schijfremmen presteren beter onder alle omstandigheden.

Ultegra-waardige wielen

Twee nieuwe lichtgewicht wielsets maken de nieuwe Ultegra line-up compleet - de tubeless WH-RS700 wielen voor velgremmen en de tubeless WH-RS770 wielen voor schijfremmen. Met de nieuwe HB/FH-RS700/770 naven is sneller accelereren mogelijk dankzij 60 gram minder gewicht in vergelijking met een paar Ultegra 6800 naven. Doordat de velgen zijn gemaakt van lichter carbon materiaal, is de wielset voor schijfremmen 80 gram lichter dan de voorganger.

Alles wat jij dacht nodig te hebben, hebben wij in de nieuwe Ultegra R8000 verwerkt. Voor your ride. Your route. Your Ultegra.

Ga voor meer informatie naar shimano.com/myultegra

Gerelateerd artikel