Terug naar overzicht

Tiagra 4700, de perfecte partner

Stel je voor: het is bijna zomer. Het is al lekker weer. Het is gedaan met de regen en alleen een fris briesje herinnert je er zo nu en dan nog aan dat het nog maar april is.

Je staat vroeg op en springt op je fiets, op weg naar de heuvels. Er is nog geen verkeer, de weg is helemaal voor jou alleen. Tot zover is er niets aan de hand, je zweeft over het eerste vriendelijke hellinkje. Maar dan wordt het steiler. Je schakelt terug en hoort een geluid dat je niet wilt horen. En opeens kun je de pedalen nauwelijks meer rond krijgen. Je komt vrijwel niet meer vooruit. En staat stil.

Dit vroege ritje heeft een ding duidelijk gemaakt: je bent toe aan wat nieuws en snel ook. Het probleem is alleen dat je het op de lange baan hebt geschoven, en daarin ben je niet alleen, want alles kost helaas geld. Aan de andere kant wil je echt graag een groepset die je niet in de kou laat staan. Die het altijd doet. In regen of zonneschijn, heuvel op, heuvel af.

Meer dan basic

Maar we hebben goed nieuws: je hoeft niet meer te wachten. De nieuwe Tiagra 4700-groepset biedt beginners op de racefiets een ongekende kwaliteitsdimensie. Eigenlijk is de betaalbare prijs het enige wat basic is aan de Tiagra 4700. Verder is deze generatie geïnspireerd door profs en is de groepset voorzien van belangrijke technologieën die zijn overgenomen van de grote broers: de 105, Ultegra en Dura-Ace.

Het vernieuwde aandrijfsysteem van Tiagra vergt weinig onderhoud en is betrouwbaar en consistent. Deze 10-speed groepset is compatibel met cassettes tot 34T. Het klimwerk wordt hiermee een stuk aangenamer. Je zult merken hoe nauwkeurig en vrijwel moeiteloos het schakelt – precies wat je nodig had vanmorgen.

De kabels zijn daarnaast prachtig weggewerkt in het frame. En de brackets zijn slank en compact waardoor shifters en remgrepen makkelijk te bedienen zijn. Niets leidt af bij deze nieuwe Tiagra, alles is gericht op optimaal comfort en gemak. Bovendien is deze groepset met 30% meer remkracht veiliger dan vorige generaties.

Voor elk wat wils

Of je je fiets gebruikt om fit te blijven, voor fietstochten of om naar je werk te gaan, de Tiagra 4700 heeft iedereen wat te bieden. Er is een optie met racestuur of flatbar met compatibele grepen. De Tiagra 4700 is beschikbaar als mid-compact 52/36 en 50/34 standaard compact, met uitwisselbare kettingbladcombinaties, en ook als triple 50/39/30 crankset. Dus of je nu tegen een straffe zeewind in fietst of over heuvelachtige landweggetjes rijdt, de Tiagra is de perfecte partner.

De meteoorgrijze Tiagra heeft een slanke, nieuwe no-nonsense uitstraling! En voor het eerst met hetzelfde mooie vierarmige crankstel als de racegroepen uit het hogere segment. Het ergonomische design van de shifters heeft dezelfde professionele uitstraling als de duurdere broers.

De Tiagra 4700 komt in juni 2015 op de markt, precies op tijd voor het mooie weer.