Terug naar overzicht

WK WIELRENNEN: een waar wielerfeest!

Noorwegen was voor de tweede keer gastland van het WK wielrennen en heeft de harten veroverd van iedereen die erbij was.

De slogan voor het 90e WK was “Race to Celebrate” en daarmee legden de Noren de lat hoog. Nu het evenement – met twaalf races verdeeld over negen dagen – is afgelopen, kunnen we wel zeggen dat de ze zijn geslaagd in hun missie. Het was spectaculair en inspirerend, voor zowel de renners als de toeschouwers. De topprestaties van alle winnaars zetten de toon voor de absolute climax: Peter Sagan die als eerste wielrenner ooit (!) voor de derde keer op rij wereldkampioen wordt.

Samen met sportliefhebbers van over de hele wereld zorgden de Noren voor een feestelijke sfeer bij alle wedstrijden in en rond gaststad Bergen. Langs elke meter van het parcours stonden fanatieke fans uitgedost in de kleuren van hun land. Ze juichten uit volle borst en met respect voor alle renners, van de eerste tot de laatste, elke wedstrijd weer.

Het ene beeld was nog schitterender dan het andere: van pittoreske en kleurrijke houten huisjes langs het water tot majestueuze bergen en fjorden.

En de wedstrijden zelf waren net zo bijzonder als de omgeving.

De mannen van Team Sunweb (D) stelden de winst veilig in het tweede deel van de race. Waar BMC (VS) inzakte op de laatste klim, wist Sunweb een verschroeiend tempo vast te houden.

Team Sunweb (NL) tartte de zwaartekracht met de PRO tijdritwielen en vloog omhoog op de beslissende klim.

Ondanks de natte wegen en uitdagende slotklim koos Tom Dumoulin (NL) ervoor niet van fiets te wisselen en op zijn tijdritfiets omhoog te knallen. Hij noteerde verreweg de snelste tijd en versloeg knap de elementen én zijn concurrenten.

Toen Annemiek van Vleuten (NL) op het podium haar armen juichend de lucht in stak, vierden wij bij SHIMANO ons eigen feestje. Bij alle tijdritten voor eliterenners werd de gouden medaille gewonnen op componenten van SHIMANO.

De gedoodverfde favoriet Peter Sagan (SK) heeft volledig aan de verwachtingen voldaan. Op zijn Dura-Ace Di2 was hij in de sprint net de snelste, waarmee hij zijn derde wereldtitel op rij veroverde – een unicum in de wielergeschiedenis.

De Noren zijn gek op wielrennen en stonden dan ook te popelen om gastland te zijn van dit WK. 

SHIMANO-fans goed vertegenwoordigd.

Niet alleen de coureurs kregen aandacht. Onze SHIMANO-truck trok een constante stroom geïnteresseerden die de fietsen met de nieuwe Ultegra Di2 wilden testen. Ze maakten foto's in onze photobooth en ook de gratis SHIMANO regenponcho's en koerspetjes vonden gretig aftrek.

SHIMANO Neutral Support ondersteunde de renners bij alle wedstrijdonderdelen, zowel voor als tijdens de race.

De Noorse trots was voelbaar in alle hoeken en gaten van Bergen.

Het was de perfecte locatie voor dit prestigieuze wielerevenement.

Gerelateerd artikel