Terug naar overzicht

Welkom, nieuwe fietser!

Maak kennis met de nieuwste fietsschoenen.

We zijn allemaal ooit begonnen

Met een nieuwe sport beginnen zoals fietsen, of iets verder buiten je comfortzone gaan, kan behoorlijk intimiderend zijn. Er zijn veel dingen waarmee je vertrouwd moet raken, zoals de fiets, het materiaal, de techniek en natuurlijk de schoenen. Voor de meeste fietsers is het schoenen aantrekken de laatste stap voordat ze op de fiets stappen om van dat gevoel van vrijheid te genieten. Voor alle fietsers die nieuw zijn in het fietsen of net iets verder willen gaan, heeft Shimano serieuze schoenen ontwikkeld voor een zeer vriendelijke prijs.

Gemaakt voor jouw eerste keer

Wij willen dat meer mensen van het fietsen genieten, dus hebben wij ons gericht op het dagelijkse comfort bij de ontwikkeling van onze vier nieuwste schoenmodellen. De Road RC1 en RC3 voor wielrennen en de MTB XC1 en XC3 voor off-road rijden, zoals gravelrijden of mountainbiken. Deze schoenen zijn ontworpen en geconstrueerd rond het idee dat comfort het belangrijkste is tijdens de eerste ritten, trips en avonturen in het buitenland. De schoenen zitten alle vier boordevol functies van schoenen die wij voor profrenners hebben gemaakt. Trickle-down-technologie is niet alleen beperkt tot onderdelen bij Shimano, maar wij passen deze technologie op al onze producten toe.

" SHIMANO IS ÉÉN VAN DE WEINIGE MERKEN DIE EEN EXTRA BREDE VERSIE VAN EEN INSTAPSCHOEN AANBIEDT."

Instapmodel, topprestaties

Shimano-instapniveau betekent niet dat er sprake is van een basissituatie. Zelfs onze meest betaalbare schoenen zoals de RC1 en XC1 bieden optimale prestaties, met de nadruk op comfort en gebruiksgemak. Beide schoenen zijn voorzien van drievoudige klittenbanden voor een verstelbare pasvorm die het genieten van de vrijheid van het fietsen niet in de weg staat. Een ademende (en optioneel hoge) bovenkant houdt je voeten op hun plaats zonder al te veel druk uit te oefenen. De zool is vergelijkbaar met de RC3- en XC3-modellen en is stijf genoeg om je op gang te brengen, maar ook flexibel genoeg om je te helpen je optimale positie te vinden als je nog dingen aan het uitproberen bent. Wij vinden het heel belangrijk dat je je kunt ontspannen en dat je je niet te veel zorgen hoeft te maken over het strakker aandraaien van de schoen of over de krachtoverbrenging. Beide nieuwe '1'-modellen bieden de best combinatie van dagelijks gebruiksgemak, comfort en waar voor je geld.

Shimano RC1

Shimano XC1

De volgende stap

Zowel de RC3 als de XC3 zijn gericht op fietsers die wat comfortabeler of sneller fietsen en die hun prestaties willen verbeteren en ook op fietsers die nieuw zijn in de wielersport, maar zich op prestaties richten. De bovenkant is voorzien van surround wrapping die voor extra comfort zorgt terwijl de enkele, centrale BOA-sluiting, de lage schachthoogte en tussenzool voor extra stabiliteit en controle zorgen als de snelheid toeneemt. De nieuwe XC3 is voorzien van een extra bescherming van de tenen en is modder- en vuilafstotend. De RC3 brengt het instapcomfort naar een hoger niveau met een naadloze tussenzool en een met carbon versterkte nylonzool. Beide modellen bieden tal van eigenschappen die van onze topmodellen komen. De '3'-serie staat bekend om de gulden middenweg tussen comfort voor langere ritten en efficiënte krachtoverbrenging bij inspanningen.

"ALLE NIEUWE SHIMANO-SCHOENEN PROFITEREN VAN ONZE TRICKLE-DOWN-FILOSOFIE, DIE EERSTEKLAS FUNCTIES BIEDT VOOR EEN ZEER TOEGANKELIJKE PRIJS."

Shimano RC3

Welkom in de fietswereld

Alle vier de nieuwe modellen zijn leverbaar in een specifieke heren- en damesuitvoering en Shimano biedt zelfs een extra breed model voor al deze instapschoenen. Naast verschillende kleurstellingen en een iets andere pasvorm voor de damesmodellen, heeft elk model dezelfde technische kenmerken. Met deze aanvullingen aan ons schoenassortiment verwelkomen wij meer fietsers bij onze mooie sport, of je nu off-road of op de weg rijdt. Wij vinden namelijk dat de vrijheid van het fietsen voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Shimano XC3

De nieuwe Road RC- en MTB XC-schoenen zijn verkrijgbaar vanaf september.