Terug naar overzicht

Wie heeft de beste zitplaats voor de Giro'd'Italia?

Voormalig Belgisch kampioen tijdrijden Bert Roesems reist heel Europa door met een kofferbak vol producten voor professionele Shimano wegteams en wegrenners.

Klaar voor de Giro d'Italia

Volgens Shimano kun je het beste de kwaliteiten van je producten bewijzen door ze in handen te geven van de meest veeleisende renners ter wereld. Daarom sponsoren we ook zeven professionele wegteams en ondersteunen we talloze andere weg- en MTB-professionals overal ter wereld.

Nu het wielerseizoen 2016 is gestart en de eerste grote ronde van het jaar – de Giro d'Italia – eraan komt, is het een hele klus al die professionele renners te bedienen. Ze vragen om producten, oplossingen en advies zodat ze hun materiaal in optimale conditie hebben voor wedstrijden op het hoogste niveau. Hoeveel werk is dat eigenlijk? Als iemand dat weet, is het wel de Sports Marketing Officer for Road van Shimano, voormalig Belgisch kampioen tijdrijden Bert Roesems. 

Bert Roesems, het contact tussen Shimano en wegprofs

Roesems werkt vanuit Brussel en is het belangrijkste contact van Shimano voor professionele wegrenners in Europa. Hij werkt met een klein, speciaal samengesteld Shimano team aan de ondersteuning van topsporters. “Bij Shimano”, zegt Roesems over zijn rol, “vinden we het belangrijk dat we optimale ondersteuning en service leveren aan iedereen die op Shimano rijdt, gesponsord of niet.” 

Het is een baan die hem 150 dagen per jaar op de weg houdt, waaronder alle etappes van de grote rondes. Wat is zijn hoofdtaak? Renners helpen aan het materiaal dat ze nodig hebben. Dat doet hij met behulp van het support team van Shimano Europe in de hoofdvestiging Nunspeet. “Maar”, vult hij aan, “we hebben ook een noodvoorraad achter in de auto voor het geval iemand direct hulp nodig heeft.”

“Bij Shimano vinden we het belangrijk dat we optimale ondersteuning en service leveren aan iedereen die op Shimano rijdt, gesponsord of niet.”

Het hele jaar door ondersteuning

Shimano hanteert de filosofie dat professionele renners exact dezelfde producten geleverd krijgen als de producten die iedereen kan kopen via distributeur of dealer. “Ja”, bevestigt Roesems, “alles komt van de plank. Dat is een van onze hoofdprincipes: we sponsoren wat we verkopen. Dus wat op Chris Froomes fiets zit, zit ook op die van jou.”

Roesems heeft contact met speciale personen binnen het team. “Natuurlijk kan iedere renner van elk team contact met me opnemen, maar tegenwoordig zijn de teams groot, zeker 50 tot 100 personen, allemaal met een andere taak. Dan moet je alles goed stroomlijnen. We laten daarom alle verzoeken om materiaal of service lopen via de technisch manager of de technicus van elk team.”

Speciale verzoeken voor de Giro

Roesems is niet alleen de leverancier van materiaal. Hij zet ook zijn ervaring als prof in om de renners advies te geven, bijvoorbeeld voor de juiste oplossingen uit de productfamilies waarover hij beschikt. Voor de Giro betekent dit onder andere dat hij het grootste pakket aan schakelopties levert voor de zwaarste beklimmingen in deze ronde. 

“De profs gebruiken liever niet de kleine 34- en 36-tands binnenbladen voor de zware bergetappes”. Hij noemt de beklimming van de Stelvio en de Motirolo als voorbeeld in de komende Giro. “Als je van het grote verzet terugschakelt naar een klein verzet terwijl je midden in de klim zit, moet je je toerental opvoeren om dezelfde snelheid te houden. En als je dan toch al aan je grens zit, kom je adem te kort of verlies je het contact met de rest van de groep.”

Dura Ace heeft een maximaal cassettebereik van 11-28, wat het verzet voor renners op standaardbinnenbladen beperkt. Is dat dan de oplossing voor een zware Giro? “We hebben de 11-speed Ultegra gelanceerd. Daar zitten 11-32 cassettes bij en een speciale long-cage derailleur. Deze alternatieve derailleurs en cassettes  zijn de oplossing voor het probleem van die extreem zware beklimmingen.”

De beste zitplaats voor de Giro wordt betaald met lange eenzame kilometers

Zo op het eerste gezicht lijkt Roesems de perfecte baan in de wielerwereld te hebben. “Dat lijkt wel zo,” zegt hij, “maar je moet niet vergeten hoeveel ik reis. Ik zit ontzettend veel op de weg en niet met een team. Ik reis altijd in mijn eentje. Dat is soms best zwaar.”

“Aan de andere kant”, voegt hij toe, “zit ik wel op de eerste rij, vlak bij waar alles gebeurt. Voor de fans is wielrennen al best een benaderbare sport, maar ik krijg elke dag een kijkje achter de schermen en dat is nog een of twee stappen dichter bij de renners. Ik zit er middenin. Ongelooflijk.” Voor de Giro betekent dat een bezoek aan een teambus of hotel, of meerijden in een teamauto om renners en teams te helpen met hun materiaal. 

Terwijl hij vooruitkijkt naar drie weken hard werken voor topsporters, vertelt Roesems ook al over zijn plannen na de Giro. “Naar huis. Even bijkomen. Mezelf klaarmaken om het weer te doen, een paar dagen later.”

“Alles komt van de plank. Dat is een van onze hoofdprincipes: we sponsoren wat we verkopen. Dus wat op Chris Froomes fiets zit, zit ook op die van jou.”

Gerelateerd artikel